Delta lanserer ny 34-foter

Den nye 34-foteren til ca 2,5 millioner kroner er en såkalt sidewalk med stort dekkshus.

Publisert

Stockholm, Sverige

Daglig leder Jarle Vikingstad i Smart powerboats smiler fra øre til øre under båtmessen i Stockholm, der han står på det store akterdekket på en av messens verdenspremierer: Delta 34 Sidewalk.

Sidewalk betyr at man kan passere dekkshuset på den ene siden, mens hytta går helt i borde på den andre siden. Her er passasjen fram til fordekket på styrbord side. Fordelen med denne typen konstruksjon er at du får bra med plass inne, samtidig som du kan bevege deg fram på dekk uten å balansere med hjertet i halsen.

–    Delta 34 er romslig nok til at en familie kan bo i båten. Jeg vil tro at det er en stor kundegruppe til en såpass stor og fin båt til 2,5 millioner kroner. Målgruppen kan være Vikneseiere som vil opp en klasse, sier Vikingstad ubeskjedent.

Akterdekk

Toppfarten med en enkel Volvo Penta D 6 ligger rundt 38 knop. Ifølge Vikingstad er Delta 34 Sidewalk en drivstofføkonomisk og praktisk båt med moderne og tøffe linjer.

Den  har et stort akterdekk med smarte benker som kan festes eller fjernes med snap-lås . Under akterdekket er det et stor motorrom med masse stueplass.

Inne i dekkshuset er det salong på babord og bysse på styrbord bak førerposisjonen. Nede er det toalett med Philippe Starck-design på babord og dusj på styrbord. Forpiggen har en stor dobbeltkøye. Det er også dobbeltkøye i gjestelugaren under salongen. Over salongen er det en stor elektrisk luke på hele 4,2 kvadratmeter, levert av norske Ertec.

Økonomisk

Deltabåtene er vakuumstøpte med vinylester og divinycellkjerne, som gir lette og sterke båter. En annen fordel er god drivstofføkonomi. Ifølge produsenten gir bunnkonstruksjonen liten vannmotstand som ytterligere senker drivstoffkostnadene, og øker toppfarten.

De bygges i Estland, der også Arcona bygger enkelte av sine modeller. Designer er Lars Modin, og 34-foteren er den femte modellen fra verftet. I Norge har Smart powerboats til sammen solgt 16 Deltaer i ulike størrelser fra 25 til 40 fot.

Flere motorbåter finner du i batguiden.no - Norges største båtutstilling på nett

Powered by Labrador CMS