De ventet 40 år på jomfruturen

Etter  40 år fikk de enedelig møte heltene sine om bord i redningsskøyta. Damegjengen fra Redingsskøytenes Kvinneforening på Ekne i Nord-Trøndelag topper innsamlingsstatistikken i Redningsselskapet.

Publisert

400 000 kroner på 70 år gjør redningskvinnene på Ekne til rekordinnehavere når det gjelder å samle inn penger til Redningsselskapet medlemstallet tatt i betraktning. Endelig skulle de få muligheten til å få en tur med en av selskapets båter ut på Trondheimsfjorden.

Skipper Robert Kirknes tok godt vare på passasjerene sine denne dagen, han visste godt hvilken innsats disse kvinnene har representert for arbeidsplassen hans gjennom mange år. Redningsskøyta UNI er ikke av de største, men det er nok motorkraft til å få permanentkrøllene til å legge seg flate på det celebre besøket. Flere av damene vil sitte ute når skipperen gir bunn gass, og vi suser utover Eknelandet mot Ytterøya og Mossvika i over 30 knop. Så langt som å krysse fjorden til andre siden av fjorden blir det ikke tid til i dag. Kvinnene om bord har nemlig egen stand under båtdagene som vært år arrangeres i den nye båthavna på Ekne, og de MÅ tilbake til loddbøkene sine.

Kvinneforeningen på Ekne ble startet av en mann, pussig nok, for  70 år siden. I dag teller foreningen 23 medlemmer, og damene innrømmer gjerne at de sliter med rekruteringen.

-Kan det ha noe med alt bråket i selskapet kanskje?

-Nja, det har i vært fall ikke hjulpet på situasjonen, sier flere av kvinnene.

Og kroppsspråket til de flotte kvinnene taler for seg om hva de egentlig mener om alt bråket som har vært. Selv ønsker de bare å være nyttige hjelpere. Nå gledet de seg til høytidsdag nummer en. Syvende juni er Redningsselskapets- og skøytenes store dag, og den dagen feirer fotfolket og ryggranden i selskapet med å samle inn noen tusenlapper til. Lojaliteten sitter helt inn i hjerterøttene hos disse stolte damene på sin første fjordtur.

Powered by Labrador CMS