De beste båtpleiemidene
De beste båtpleiemidene

De beste båtpleiemidene

Båtliv har i samarbeide med Vollen slipp utført en brukstest på åtte spesialtilpassede vaskemidler og poleringsvoks for bruk på båt. Det er ikke så store forskjeller, men vinnerne skiller seg ut, og kommer ikke fra samme leverandør.

Publisert

Testen ble utført på to blåe båtskrog. Skroget ble inndelt i to soner på hver side slik at det ga oss til sammen åtte testflater tilpasset antall produkter vi ønsket å teste. Ansvarlig for den praktiske gjennomføringen av testen har vært Jørgen Braathen som er daglig leder ved Vollen Slipp. Testen ble utført på et så uavhengig grunnlag som er mulig. Testteamet valgte i samråd ut produktene som skulle testes, og vi plukket dem rett fra butikkhyllene.

Generelt om vaskemidler:

Alle vaskemidler/shampoo's er blitt påført med svamp og klut i varmt vann. Ikke så stor forskjell på produktene, bortsett fra Poly-prep som minner mer om en slags rubvask. Veldig vaskelig å finne noen store forskjeller på reultat. Noen produkter har en del voks i seg som hjelper til å få vannet til å prelle av lettere. Noen produkter er hardere på hender og hud enn andre, og vi anbefaler å bruke hansker uansett når du jobber med båtpleiemidler.

Vinner vask: Hvis vi skal peke ut en vinner må det være Watski sin Super Cleaner, veldig effektiv på det meste.

Generelt om polerinsmilder:

Når det det gjelder poleringsmidler/polish er det større forskjeller. Alle poleringsvoks er påført med samme metode. Det vil si med pussegarn, bortsett fra Poly-glow som leveres med egen påførings pad. Alle polering er utført med både pussegarn, poleringpapir og poleringsmaskin.

Noen legger igjen en lett synlig film som letter arbeidet med den visuelle delen av poleringen. Spesielt gjelder dette hvis man står i litt dårlig lys/skygge.

Vi har notert at noen poleringsmidler støver veldig under prosessen, noe som gjør produktet kjipt å jobbe med. Dette kan reduseres ved å bruke et gammelt utvasket laken. For øvrig det beste man kan polere båten med om du har tilgang på noe slikt. Billigst blir det også.

Vi fant også ut at noen produkter skaper en elektrisitet som igjen gjør det vanskelig å få bort alt pussestøv ved sluttpoleringen. Vi gjorde også et forsøk med polergranet for å finne ut hvor elektrisk de verste var, og testen viste at selv en stor ”kvast” med garn ble sittende igjen på skroget. Vi slet også litt med at noen var for tynne i konsistensen, dette gjorde at vi griset en del før vi fikk overflaten ferdig. Noen produkter luktet også så vondt at man ikke er klar for å jobbe med dem.

Vinner polering: Hvis vi skal utpeke en vinner blir det Meguire's Marine RV Cleaner Wax one step - man kjenner at den funker og ser det på reultatet. Mens Selaclean båtpolish kommer på en sterk annenplass sammen med Jotun Shiny.

Generelt om jobben: Hvis du ønsker å gjøre vårpussen enklere anbefaler vi en rask og effektiv polering før vinterlagring.

Les alt om denne testen i BÅTLIV 4 som er i salg fra og med onsdag 20. april. Der får du innblikk i hvordan alle de testede produktene oppførte seg og hvordan de var å jobbe med. Se også TV2 hjelper deg onsdag 20. april hvor også de tar for seg deler av denne testen.

Powered by Labrador CMS