De 10 dyreste båtene på Finn

Har du en velfødd bankkonto eller rå låneevne, kan du fint brenne av mer enn 100 millioner kroner på båt. Her er de ti dyreste båtene som annonseres på Finn.

Publisert

Totalt ligger det mer enn 15.000 båter på Finn. De aller fleste ligger til priser som kan være tilgjengelig for deg som er på jakt etter ny båt. Ser vi på den øvre sjikt er prisnivået så høyt at vi knapt kan regne med å se disse båtene i norske farvann. Her er de ti dyreste båtene som annonseres på Finn.no.

1 - AZIMUT 116

Dyreste båt på Finn er en 116-fots Azimut. Dette er Azimuts flaggskip, og består av 35 meter rå luksus. På kjøpet får du med deg 4868 hestekrefter, fordelt på to motorer (MTU C16).  Med denne motoriseringen har båten en makshastighet på 28 knop. I annonsen opplyses det at båten har svært god plass og har eksklusivt interiør. Yachten byr på ti soveplasser. Ikke mindre enn 52 bilder er lagt ved annonsen for å vise hva du får for de 109 millioner kronene.

– Dette er vel den best besøkte annonsen vi har på Finn, forteller daglig leder Petter Nystrøm i Italmarin. Han forteller at denne båten er lagt ut for å vise bredden i produktsortimentet.

– Dette er en båt som må bygges for en kunde, og jeg vil tippe at leveringstiden er et par år. Båter til mer enn 15 millioner kroner blir stort sett levert til nordmenn i utlandet, forteller Petter Nystrøm.

Til annonsen

Se film av Azimut 116 (teksten fortsetter under filmen)

2 - Hakvoort 38 m

På en andreplass kommer en litt større båt en Azimuten. 38 meter lange Havkoort har en oppgitt pris på 89 millioner kroner. I motsetning til den dyreste båten til Finn som selges ny, er dette en brukt båt, og selgeren er oppgitt å være i Sverige. 2007-modellen har 16 soveplasser, og under utstyr oppgis det at båten har alt.  Det oppgis ikke her om båten selges med moms og avgifter.

Til annonsen

3 - Azimut 100 Leonardo

På tredjeplass blir det igjen en Azimut. Denne bemerker seg med en flybridge på hele 40 kvadratmeter. Yachten er 101 fot lang og modellen heter Azimut 100 Leonardo. Også denne er motorisert med 2xMTU V16, og har dermed like mange hestekrefter som Azimut 116. Med mindre og lettere yacht kommer den opp i 32 knop. Frister denne båten må du punge ut 68 millioner kroner.

Til annonsen

4 - Wim van der Valk Continental III - 3000

Vi har nå kommet til fjerdeplassen av de dyreste båtene, og prisern er mer enn halvert, til «bare» 44 millioner kroner. Dette er en Wim van der Valk Continental III 3000.  Også her er selgeren i Sverige, men det er ikke samme båt som til Havkoorten. Dette er også en splitter ny båt, og den måler 94 fot. Og når vi går inn på annonsen kan man vel nesten føle seg litt lurt, i hvert fall om du hadde råd til å unge ut 44 millioner kroner. Prisen er nemlig uten avgifter. I moms må du da ut med ytterligere 11 millioner kroner. I tillegg kommer avgiften du må ut med for hestekreftene. Og ettersom båten er motorisert med 4x Volvo Penta IPS 1200 som til sammen utgjør 3600 hestekrefter (900 hk per stk) kan du legge til en HK-avgift på 888.500 kroner(HK-avgift på 153 kr per hestekraft og moms på avgiften som blir 191,25 kr). Totalprisen blir da 55,7 millioner kroner.

Til annonsen

5 - AZIMUT 86 S

Femte dyreste båt på Finn er Azimut 86 S, en 87 fots luksusbåt som er god for hele 44 knop. Prisen for denne råskapen er 40 millioner kroner. Båten har flere soveplasser enn storesøsteren Azimut 116. Grunnen til at den klarer så høy fart er at den har Arneson overflatedrev, og er motorisert med 2xMTU V16 2000 som til sammen gir 4000 hestekrefter. Selger opplyser at denne luksusbåten har alt, og litt til.

Til annonsen

Se film av Azimut 86 S (teksten fortsetter under filmen)

6 - Wim van der Valk 1900

Er du av de utålmodige og ønsker båten levert omgående, kan Wim van der Valk til 34,7 millioner kroner være løsningen. Den 61 fot lange bruktbåten har selger oppført i Sverige. Det opplyses ikke om prisen er med avgifter. 

Til annonsen

7 - Elegance 116 Dynasty

Svenske selgere av luksusyachter har fått øye for norske kjøpere via Finn. For neste båt, en Elegance 116 Dynasty har også svensk selger, og oppgis med en pris på 29 millioner kroner. Heller ikke her opplyses det om det er med eller uten norske avgifter. Yachten, som er en 2007-modell, har tre store kabiner og tre mindre mannskapskabiner. Mannskapet har også eget kjøkken og spiseplass. Med totalt 30 spiseplasser og 13 soveplasser er dette båten for den gjestfire.

Til annonsen

8 - Azimut 74 Magellano

Azimut 74 Magellano er en båt som allerede har fått mye oppmerksomhet. På Finn annonseres den med en pris på 29 millioner kroner. Denne 74-fpteren er den første i en ny modellrekke med langtrekkende trawlere. Disse båtene har et nykonstruert u-formet skrog som gir bedre dirvstofføkonomi. Kjører du 13-15 knop er rekkevidden på hele 4000 nautiske mil. Det vil si at du kan kjøre non-stop fra Oslo til New York på en tank.

Til annonsen

9 - Rodman Muse 74

For 26,5 millioner kroner får du en Rodman Muse 74 på Finn. Selgeren mener at dette er en av de mest eksklusive båtene man kan få kjøpt for penger, med moderne design og lyst treverk i eik. Båten har to store rederlugarer med dobbelseng, og enda to store lugarer med enkelsenger. Som de aller fleste båtene som selges nye i den øvre prisklassen tilbyr også selgeren her å skreddersy båten for den eventuelle kjøperen.

Til annonsen

Se film av Rodman Muse 74 (teksten fortsetter under filmen)

10 - Wim van der Valk Continental II - 2300

Vi har nå kommet til den tiende båten. Den billigste av ti på topp på Finn. Og vi kommer oss ikke under 20 millioner kroner! Båten oppgis med en pris på 18,9 millioner kroner, men det er uten norske avgifter, som vil gi den en sluttpris på 24 millioner kroner. Du får da en custom-bygd yacht, tilpasset dine behov.

– Vi har bare to begrensninger. Og det er at det er teknisk gjennomførbart og at det ikke går ut over sikkerheten, skriver selgeren i annonsen.

Til annonsen

Se film av Wim van der Valk Continental II (link til bildespesial under filmen)

Powered by Labrador CMS