Daycruiser på 40 fot

Om linjer og farger teller mer enn penger kan VanDutch være daycruiseren for deg.

Publisert

VanDutch 40 er en linjevakker daycruiser på hele 40 fot, designet av den prisbelønte superyacht-konstruktøren Frank Mulder.

 

Selv blant båtene i luksusavdelingen på verdens største båtutstilling skiller VanDutch seg ut med coolt Bentley-blått skrog og renskåret design. Kunden kan velge farge fritt. Båten er ikke helt ulik Fjord 40 Open, men koster nesten dobbelt så mye.

 

Ifølge den franske forhandleren Louis Sargnac er da også VanDutch  bygget bedre enn sin tyske konkurrent. Denne er vakuumstøpt og bygget i sandwich med kevlar forsterkninger.  For prisen leveres den også fullt utstyrt med all elektronikk, kjøleboks, bimini, baugthruster og air condition. Det er bare å vri om nøkkelen og kaste loss.

 

St.Tropez

Sargnac forteller at VanDutch er en fornøyelse å kjøre. Den planer uten terskel og ligger plant og fint i sjøen uten å hoppe og sprette, hevder han. VanDutch 40 leveres normalt med to Yanmar-motorer på 260 hestekrefter, men kan også leveres med doble 480 hestere.

– Båten var helt nye i fjor. Vi bygger 25-30 båter i året, og har allerede solgt 16 båter. Jeg har solgt flere av dem i St.Tropez, sier Sargnac.

 

Tekniske Data

Lengde        12.08 m

Bredde        3.50 m

Dybde        0.82 m

Deplasement    7.5 tonn (fulladet)

Motor        2 x 260 hp, 32 knop

Alt motor    2 x 480 hp, 41 knop

Drivstoff tank    600 liter

Vanntank    115 liter

 

Powered by Labrador CMS