Prøvekjørt: OceanMaster 680 DC

Enkel dagsturbåt

OceanMaster 680 DC med 150 hk Suzuki på hekken er en behagelig lettkjørt familiebåt for korte og lange dager på sjøen.

Publisert Sist oppdatert

OceanMaster er i ferd med å bli en suksess både i og utenfor Norge. Knut Haneborg i Fritid-Senteret har vært en pådriver for utviklingen av disse båtene – som er norskkonstruerte og produseres i Polen. Vi har tatt en av deres nyeste daycruisere ut for en liten prøvekjøring.

Vi kaster loss med OceanMaster 680 DC. I denne daycruiseren finner man ikke noe revolusjonerende. Her har vi en båt med klassisk daycruiser-layout, som har det meste en familie trenger for en dagstur i skjærgården. Til en pris som starter på rett under 300 000 kroner uten motor og ekstrautstyr, er det mye båtglede for pengene og sannsynligvis få overraskelser fra en velrenommert produsent. Med alt av ekstrautstyr og grei motorisering kommer du raskt over en halv million.

Vi tok båten ut en høstdag, med lite vind og dertil bølger – og hadde en hyggelig opplevelse på fjorden. Til denne turen tok vi også med fiskeutstyr, og tid til dorging og en makrell fikk vi også. Motoren, som er en Suzuki med 150 hestekrefter, gikk rolig og feilfritt på dorgefart over tid, og det oppleves greit å fiske fra båten og lande fisk på badeplattformen – uten å søle til altfor mye ombord.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Digitalt abonnement - 49 kroner per måned, første måned gratis

Bestill her

Digitalt abonnement - 495 kroner per år

Bestill her

Total abonnement - 949 kroner per år

Bestill her

Powered by Labrador CMS