PRØVEKJØRT: RYDS F628 DC

Svensk kjempe gir gass i Norge

Suzuki-importør Erling Sande gir gass i det norske markedet med svenske Ryds. Første modell ut er Ryds F628 DC, som tar opp kampen i markedet for rimelige daycruisere.

Publisert

Ryds F628 DC er en liten daycruiser i prisklassen rundt 400.000 kroner. Båten bygges i Småland i Sverige, og hos søta bror er Ryds selve folkebåten. I Norge har satsingen vært halvhjertet de siste tiårene, men fra og med årsskiftet har store og sterke Erling Sande AS tatt over importen i Norge.

Med Ryds F628 DC vil Erling Sande ta opp kampen med modeller som Nordkapp 605, Sting 610, Finnmaster 62 DC og Yamarin 65 DC. Dermed angriper Erling Sande noen av de mest populære bestselgerne i Norge de siste årene. Små daycruisere med utenbordsmotorer er et svært godt segment i båtmarkedet, og de to siste årene har det vært ventelister på de mest populære modellene.

Båtliv prøvekjørte den nye daycruiseren en solrik vårdag i Drammensfjorden. Dette er en splitter ny modell fra Ryds, men bygget over samme skrog som søsterbåter i form av henholdsvis skjærgårdsjeep og bowrider. Båten ble vist frem for første gang på båtmesse i Gøteborg i februar.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Digitalt abonnement - 49 kroner per måned, første måned gratis

Bestill her

Digitalt abonnement - 495 kroner per år

Bestill her

Total abonnement - 949 kroner per år

Bestill her

Powered by Labrador CMS