Danskene merker mer trøkk i båtmarkedet

Den fine sommeren har gjort at danskene nå er i kjøpsmodus igjen. Helgens flytende utstillng i Dragør var fulltegnet og stort publikumsbesøk var ventet.

Publisert

- Den varme sommer har skapt fornyet optimisme mener både utstillingssjef Michael Floor og formannen for Danboat, Jan Hansen, som uttaler seg til nettstedet minbaad.dk.

Den Flydende Bådmesse 2013 i Dragør hadde mer enn 35 nye båter utstilt. Største sejlbåt var en Beneteau 48 og også store motorbåter fra Princess var blant de utstilte. Også på land var det mange stands med utstyr og rådgivning fra bransjen. Utstillingsjef Michael Floor fra Floor Marine, som selv stiller ut ni båter, er optimistisk. - Det er et hyggelig sted, hvor by og havn ligger tett ved hverandre. Vi forventer at seilerne igjen kjøper flere båter, det har vi fornemmet her etter sommerferien. Om den økte aktivitet skyldes det gode været eller større forbrukeroptimisme vet jeg ikke, men det virker som om at folk nå vil videre med sine båtkøp, sier Floor som på forhånd regnet med at det ville bli ca 7500 besøkende som alle kom gratis inn på messeområdet.

Jan Hansen, formann for Danboat, båtbransjens organisasjon, utstiller også selv Quantum Sails og han mener bestemt, at der er er en ny giv i markedet. - Der er jo utsolgt på land og i vann og seilerne vil kunne se forskellige ting. Ingen kjøer jo noe til en båt, hvis de ikke bruker den og i år er båtene virkelig blitt brukt, så vi fornemmer en god optimisme igjen, sier Jan Hansen til minbaad.dk.

Powered by Labrador CMS