Dannet råskinn i uniform

Den som kjøper en Goldfish-RIB, som tross 36 fot knapt byr på plass til å skifte mening i lugaren, må regne med noen spørsmål. Særlig når kundene er politifolk, og ryktebørsen påstår at båten går i 101 knop og koster over seks millioner kroner.

Publisert

Etter mange års flikking på en utslitt Targa, etterfulgt av en lite vellykket leasing av en eksotisk Fabio Buzzi og tokt på en innleid Delta, kunne Hordaland politidistrikt i april endelig overta sin nye, skreddersydde båt. Politiførstebetjent og leder av sjøtjenesten, Hans-Eirik Thue dro selv til Son og hentet den spesialbygde Goldfish 36 P1 Supersport-versjonen. Han har også vært med på utviklingen av båten, som har fått overbygg og elektronikksystemer fra øverste hylle.

Dette er med andre ord en unik båt, faktisk den eneste i sitt slag i verden, og båten gikk sin seiersgang på «Sjøen for alle», før politimennene fra Hordaland fyrte opp de nær 800 dieselhestene og dundret rundt kysten på rekordtid for å rekke vårmessen i Bergen. Også der var interessen stor, men i mellomtiden vokste kritikken: «Hva i all verden skal politiet med en slik superbåt!?» Og: «KAN disse karene egentlig håndtere båten?»

Noen av spørsmålene har kommet fra erfarne båtfolk i en sivilisert tone, men også nettdebattene har vært glødende – bare med mindre presisjon og etterrettelighet.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Digitalt abonnement - 49 kroner per måned, første måned gratis

Bestill her

Digitalt abonnement - 495 kroner per år

Bestill her

Total abonnement - 949 kroner per år

Bestill her

Powered by Labrador CMS