Dagsturbåt som kan brukes til alt

AMT 185 BR er ifølge Båtliv-undersøkelsen snittet av hva nordmenn ønsker seg, både når det gjelder størrelse og pris. Vi har testet den i én sesong.

Publisert Sist oppdatert

Bowrideren, en AMT 185 BR, pakkes ut fra transportplasten på Hvaler en tidlig vårdag. Båten som blir klargjort, er spekket med det man kan få av ekstrautstyr. Det vil si vannskibøyle, marin radio, vindusviskere, kartplotter og ekkolodd. Hvordan vil det egentlig bli å kjøre rundt i en bowrider en hel sommer? Mens vi står der og ser på båten, med benker ved baugen, ser vi for oss søkkvåte, kanskje illsinte passasjerer foran konsollen. Heldigvis skal dette inntrykket bli gjort til skamme i løpet av båtsesongen 2010. 

Tenningen på, men ingen start. Greit nok det, vi tester båten, og det er fint å få mer å skrive om enn bare de gode erfaringene. Vi finner raskt feilen. Bensinslangen ligger i klem. Etter noen pump og små justeringer om bord, maler Honda-motoren som en katt. Med fulle tanker setter vi kurs mot Vestfold-siden der båten skal tilbringe sin første sommer. 

Vi sitter godt beskyttet mot fartsvinden bak vindskjermen. Enkelt forklart har båten to vindskjermer med en luke i midten. Når vi lukker mellom vindskjermene, sitter vi lunt, både på setene og akterbenken. Vim ligger på mellom 4000 og 4500 omdreininger. Det gir fin cruisingfart på 25 knop, og vi sluker sjømil på vår vei i solgangsbrisen vestover i fjorden.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Digitalt abonnement - 49 kroner per måned, første måned gratis

Bestill her

Digitalt abonnement - 495 kroner per år

Bestill her

Total abonnement - 949 kroner per år

Bestill her

Powered by Labrador CMS