NavyTech konkurs

VOKSER: Christopher Thoresen har overtatt virksomheten hvor han ble utlært.

CT marine overtar Navy Høvik

CT marine vil videreføre virksomheten på Blommenholm, og samtidig opprettholde butikken i Leangbukta.

Publisert Sist oppdatert
BUTIKK: CT marine skal drive begge virksomhetene videre. Frem til i dag har de holdt til i Leangbukta.

CT marine ble stiftet i 2014 av Christoffer Thoresen. I dag har virksomheten tre ansatte og er autorisert for alle de store elektronikkmerkene for båt. CT marine driver både serviceoppdrag samt butikk. Det vil også være planen fremover etter overtakelsen av Navy. 

– Det har helt klart en fordel å representere alle de store leverandørene innen båtelektronikk. De gir både kunder og oss større valgmulighet og fleksibilitet. Nå vil kunder som handler hos Navy også få disse valgmulighetene, opplyser Thoresen.

Han mener at Navy er et så godt innarbeidet virksomhet at han satser å fortsette med denne parallelt med CT Marine i Leangbukta. 

Navy konkurs

NavyTech, som nå gikk konkurs var eiet av ProNav, som igjen importerte Simrad, Lowrance og B&G. ProNav mistet i høst agenturet. Det gikk utover NavyTech som kun solgte varer fra ProNav.

Navy har historie tilbake helt til 1984, og virksomheten på Blommenholm er blitt et landemerke, men det er mer enn historikk som har vært viktig for Christoffer Thoresen.

– Det er en meget attraktiv servicebrygge på Blommenholm. Stedet ligger også meget sentralt både med bil og båt for folket i Osloområdet, forklarer Thoresen. 

Skal vokse

CT marine er nå ute å søker etter kompetente fagfolk. Flere av de som nå er rammet av konkursen vil få tilbud om jobb. Christoffer Thoresen gikk selv i skole hos Navy Høvik. 30 åringen er den første i Norge med fagbrev som maritim dataelektroniker, og tok sin utdannelse hos Navy fra 2007 til 2010.  

CT marine har ambisjoner om å vokse videre. Ved siden av privatkunder, så har også CT marine samarbeid med alle de store båtforhandlerne i Oslofjorden. 

– Det er en spennende tid. Elektronikken i båter blir stadig mer kompleks og sammensatt. Vi har en stor pågang av oppdrag, og har tro på at pågangen bare vil vokse, mener Thoresen. Han har vokst opp med båt, og har arbeidet med båt siden 2002. 

 

 

BUTIKK: CT marine skal drive begge virksomhetene videre. Frem til i dag har de holdt til i Leangbukta.