Contest 52MC – fra seil til motor

Contest Yachts er et av Nederlands mest kjente seilbåtverft som i mer enn 50 år har bygget havgående turseilbåter fra 35 til 72 fot. På Düsseldorfmessen i januar lanserer verftet sin første motorbåt.

Publisert

Stadig flere av de store seilbåtprodusentene satser nå på motorbåter i et tøft marked. Contest har aldri bygget annet enn seilbåter.  Felles for disse har i alle år vært høy kvalitet og båter som er bygget for seilas på alle hav.

Contest 52MS har mye seilbåtkvalitet i seg. Konstruktøren er ingen ringere enn Georg Nissen, en av Tysklands mest anerkjente seilbåtkonstruktører. Også de berømte Vripack Naval Architects i Nederland har deltatt i utviklingen av nyskapningen. Båten er dessuten bygget på samme måte som seilbåtene; vakumstøpt med et moderne kompositt skrog og dekk og med en treinnredning av samme høye klasse som i verftets seilbåter.

CE-A sertifikat

Contest 52MC har fått CE-A klasse sertifikat. Det vil si at båten er godkjent for bruk selv på åpent hav. For utenskjærs bruk er det halvplanende skroget utstyrt med Seakeeper gyro-stabilisator. Prøvene i grov sjø har i følge verftets direktør og eier, Arjen Conijn, overgått selv konstruktørenes mest optimistiske forhåpninger. 

Arjen Conijn forteller at verftet har hatt flere forespørsler om å bygge motorbåter. Mange eiere av Contest seilbåter ønsker som eldre et enklere båtliv og går fra seil til motor. Dette har også flere andre båtbyggere oppdaget.  Interiøret og utstyret i 52MC-båtene er av samme høye standard som i Contest-seilbåtene.

Tekniske data

Loa:    15,93 m, 52 fot

Bredde: 4,60 m

Dypgående: 0,85 m

Deplasement: 16,6 tonn

Byggemåte: Vakum kompositt

Motor: 2 x Cummins 330 hk

Drivstofftanker: 1.800 l

Ferskvann: 700 l

Septiktank: 250 l

Køyer: 6 – 8 personer

Konstruktør: Georg Nissen / Vripack

Contest Yachts – www. contestyachts.com

Powered by Labrador CMS