Codan satser på båtkunnskap

Forsikringsselskapet Codan spanderer Båtliv-abonnement på sine forsikringstagere for å informere og inspirere dem til et trygt og godt båtliv.

Publisert

Codan har inngått en avtale med Norsk Maritimt Forlag AS om abonnement for sine båtforsikringskunder. Avtalen innebærer at forsikringskunder med motorbåt av en viss størrelse vil få Båtliv levert hjem som en del av forsikringsavtalen.

Codan gjør dette med ønske om å holde skadeutbetalingene så lave som mulig. Båtliv gir nyttig informasjon om sjømannskap og navigasjon, og vedlikehold, som kan hjelpe båtfolket til et trygt og godt båtliv.

–    Våre motorbåteiere får Båtliv og seilerne Seilas eller SEILmagasinet. Sparer vi oss for bare to grunnstøtinger er dette en veldig god investering, sier Stein Victor Svendsen, som har ansvar for båtforsikringer hos Codan.

– Samtidig er det en hyggelig gave å kunne gi våre kunder et fint båtblad gjennom året, sier Svendsen. Seilbåteiere som har forsikring hos Codan vil få søstermagasinet Seilas eller SEILmagasinet, som utgis av samme forlag.

Ulykkessommer

Sommeren 2014 var preget av usedvanlig mange grunnstøtinger og havarier. Ifølge Svendsen har ikke forsikringsselskapene tjent penger på båtforsikring dette året på grunn av store skadeutbetalinger.

–    Det er flott at folk bruker båtene sine mye. Vi som driver med båtforsikring ønsker å stimulere til at folk bruker båtene mye, men vi må kanskje se på en mer individuell prising slik at de med høy risiko betaler  mer enn de med lav risiko, sier Svendsen.

–    Selv mener han at båtfolk må bruke mer tid på navigasjonen, og understreker hvor viktig det er å planlegge turen på forhånd så man vet hvor staker og grunner ligger. Å senke farten i tide, er også et godt råd fra Svendsen. Videre ønsker han seg bedre merking av grunner, enkle tiltak som lys eller refleks på faste staker, kan avverge mange ulykker, mener  han.

Målgruppe

Codan har også sett at Båtliv har en svært interessant målgruppe for forsikringsselskapet generelt. Målgruppen har stor kjøpekraft, og svært mange av leserne har hus, hytte og bil. Svendsen opplever at leserne er ansvarsfulle folk, som tar godt vare på verdiene sine.

–    Vi ønsker å ha kvalitetskunder, og Codan satser spesielt på folk som bor langs kysten, sier Svendsen. Ambisjonen er å bli en av Norges ledende leverandører av båtforsikring.

Blant fordelene Svendsen trekker frem når det gjelder Codan, er gode oppgjør. – Går drevet ditt i stykker får du nytt av oss. Vi sitter ikke med store avskrivningstabeller som gir mindre utbetalinger år for år, men det kan bli avkortning også hos oss om alt vedlikehold er neglisjert, sier Svendsen.

Han sier at vinteren gir en del synkeskader på motorbåter. Tipsene fra Svendsen er at fortøyningene må være riktig dimensjonert, at du bruker strekkavlaster på tauet, og at ventilene i skroggjennomføringene er stengt om ikke båten er i daglig bruk.

Fakta om Codan

Codan konsernet er Skandinavias tredje største forsikringsselskap. Selskapet heter Codan i Danmark og Trygg-Hansa i Sverige. Codan-konsernet har 3200 ansatte i Norden og tilbyr skadeforsikring til både privatkunder og næringslivet. Codan konsernet er eid av britiske RSA Group. Det er dermed en del av et av verdens største forsikringsselskap med ca. 20 millioner kunder og 24 000 medarbeidere rundt i verden. Navnet Codan er betegnelsen på havet rundt Danmark: Sinus Codanus, som er det latinske navnet for Skagerrak.