Cipax frykter ikke fremtiden tross millionunderskudd
Cipax frykter ikke fremtiden tross millionunderskudd

Cipax frykter ikke fremtiden tross millionunderskudd

Pionér og Steady-produsent Cipax tapte penger i toppåret 2007, men er likevel ikke urolig for driften etter den vanskelige 2008-høsten.

Publisert

- Våre båter er ikke luksusvarer. Derfor opplever vi heller ikke de store toppene eller bunnene i markedet, sier Cipax’ nye administrerende direktør, Dag Eirik Thomassen til Indre Akershus Blad.

At bedriften gikk med tre millioner i minus i 2007 forklarer han med kostnader i forbindelse med et eierskifte og ikke minst meget høye råvarepriser. For salgsmessig var 2007 et godt år, også for produsenten av de kjente mykplastbåtene, og permitteringer er heller ikke aktuelt nå.

Bedriften har brukt det siste året til å justere produktutvalget og tilpasse staben etter markedsutsiktene. Dessuten har Cipax flere bein å stå på - fabrikken lager også mange ulike plastprodukter for industri og oppdrettssektor.

Et annet moment er at Bjørkelangen-selskapet i fjor fikk nye eiere i svenske Cipax. Direktøren mener dette gir trygghet i et usikkert marked: - Det er en solid eier med en solid lommebok, sier Thomassen til avisen.

Powered by Labrador CMS