HURUM TREBÅTFESTIVAL: Festivalen arrangeres for tredje gang i pinsehelgen.
HURUM TREBÅTFESTIVAL: Festivalen arrangeres for tredje gang i pinsehelgen.

Christian Radich til Hurum Trebåtfestival

Hurum Trebåtfestival startet for to år siden og har allerede vokst seg stor, og i til helgen kommer også jubilanten Christian Radich.

Publisert Sist oppdatert

Hurum Trebåtfestival ble arrangert for aller første gang i 2015. Da trakk festivalen i underkant av 100 trebåter og 8500 mennesker. Messearrangøren forteller at i fjor var interessen enda større, og flere båter måtte stå på venteliste.

Forberedelsene til årets festival er godt i gang, med festival i pinsehelgen, fra 2.

– Vi har mange spennende båter på lista. Vi ser at folk som har besøkt oss de siste to årene kommer tilbake, men at også helt nye båter melder seg på, forteller Tor styremedlem Erling Gransæther i Hurum Trebåtfestival i en pressemelding.

– Det er ingen tvil om at interessen er økende, og det er morsomt å se hvor populær festivalen har blitt på bare noen få år. Det betyr at både huringer og besøkende liker konseptet vi har fått til, sier Gransæther.

Han håper på minst like mange båter i år som i fjor.

– Alle båter har sine kvaliteter, og alle er velkommen. Påmeldingen er fortsatt åpen. Vi håper å se alt fra prammer, joller og robåter til regattabåter, motorbåter og klassiske turbåter. Det aller viktigste er at båten hovedsakelig er laget av tre, sier Gransæther

– Men det er klart at de store båtene gjør alltid mest ut av seg. I fjor var vi så heldige å ha fem 12-metere, så vi håper på minst like mange i år, legger han til.

I år fyller Christian Radich 80 år, og vil under hele festivalen ligge til brygga og invitere festivaldeltakere og gjester ombord til blåskjellsuppe og sjørøvershow på dagtid, og konserter og fest på kvelden, for å feire både seg selv og festivalen.

Powered by Labrador CMS