Champagne i 30 knop

Båteieren ble Sleipner-kunde da champagneglasset sto stødig i 30 knop.

Publisert

Store bilder: Petter Antonsen og Ronny Skauen i Sleipner viser frem stabilisatoren som storbåtene vil ha.

Cannes, Frankrike

Sleipner stiller ut i Cannes for tredje år på rad, og er svært fornøyde med den internasjonale satsingen.

Hovedproduktet til Fredrikstad-bedriften er sidepropeller, eller thrustere som de også kalles. Med nær 200 forskjellige varianter med skyvekraft fra 20 kilo på den minste til 1800 kilo på den største, kan bedriften levere sidepropeller til både små og store båter. De kommer også i nedfellbare varianter, og i varianter som enkelt kan monteres utenpå skroget.

Sjøsyke

De siste årene har stabilisatorer vært et voksende marked for Sleipner. Bedriften har utviklet stabilisatorer som ikke stjeler fart fra båten. Stabilisatorenes funksjon er å redusere rulling fra side til side, slik at båten ligger mer stabilt i sjøen under fart eller for anker. Produktet ble utmerket med den såkalte Dame Award-prisen på utstyrsmessen Mets i fjor.

Sleipner har designet en stabilisator med kurve, som gir både løft og stabilitet under fart. Foreløpig er systemet beregnet til båter fra snaue 50 fot og oppover, men Sleipner jobber med å utvikle systemer også for mindre båter. På båtutstillingen i Cannes markedsfører de produktet som varig kur for sjøsyke.

–    Vi hadde en kunde innom som skrøt av at han nå endelig kunne sette fra seg champagneglasser i 30 knops fart uten at det veltet på dørken og knuste, forteller Petter Antonsen i Sleipner.

Regnskapene til Sleiper forteller om en omsetning på 190 millioner kroner i fjor, etter flere år med vedvarende inntektsvekst,  og et driftsresultat på 9,3 millioner kroner.

Båtliv rapporterer fra den flytende båtutstillingen i Cannes. Følg med!

Powered by Labrador CMS