Drone for bruk under vann

Her er drone som skal gi en annerledes opplevelse under vann.

Publisert Sist oppdatert

Dronene er blitt et vanlig syn på himmelen. Men hva med under vann? På CES 2017 (Consumer Electronics Show) som er en årlig gigantisk elektronikkmesse i Las Vegas ble fremtidens undervannsdrone presentert. På CES er flere kjente nyvinninger blitt vist for første gang, blant annet videospilleren og CD-spilleren. Droner er i skuddet, men for de som trives på sjøen er kanskje PowerRay det mest spennende alaternativet.

For sportsfiske

Dette er en drone beregnet for undervannsbruk. Produsenten henvender seg i første omgang spesielt til sportsfiskere, og reklamerer blant annet med at du kan fiske med den. Til fiskebruk skal du til og med å mulighet for å ta på deg VR-briller, se virtuelt rundt deg med et 360-kamera under dronen. Du ser da om fisken kommer, og kan titte bort på agnet som er festet til dronen. Dronen har også et lys som skal være forlokkende for fisken slik at muligheten for fangst blir enda større. Biter fisken gjør du den siste delen av jobben på den tradisjonelle måten, altså sveiver fisken inn med fiskestanga. I motsetning til droner for bruk i luften styres ikke denne med radiosignaler, men med en medfølgende kabel.

Film og video

Droner til luften brukes ofte til å ta bilder og å filme. Denne muligheten er heller ikke glemt med denne dronen. Man kan filme med full oppløsning, altså 4K. Direkte bildeoverføring til mobil, nettbrett eller VR-bruller er med full HD. Skal man ta bilder er kameraet med 12 megapiksler, noe som holder langt til gode bilder, avhengig av optikken. Og skulle noe virkelig spennende dukke opp så tar den da fem bilder i sekundet.

Produsenten opplyser at dronen kan forhåndsbestilles fra slutten av februar, men har ennå ikke oppgitt en pris. Billig blir det neppe.

Video fra produsenten som viser dronen:

underwater powerray fishing drone creates waves at the CES 2017 from designboom on Vimeo.

 

Powered by Labrador CMS