Avduket i går:

Denne båten fra Princess har hydrofoil og V8-ere

Den britiske båtgiganten slo på stortromma da deres minste og raskeste båt ble avduket. Se bilder fra avdukningen av Princess R 35, R for Revolution.

Publisert Sist oppdatert

Hadde man ikke visst at det var en Princess som var bak duken som snart skulle trekkes av, hadde de færreste klart å gjette det. Enda færre hadde nok gjettet at dette faktisk er en Princess, også etter avdukningen. For vi har aldri sett en Princess som R 35. Men det har vært kjent at Princess kommer med denne båten.

Kamuflert

Det er blitt vist bilder og film av båten kamuflert slik at det ikke skulle være så lett å se linjene. Men noe av det som skiller seg mest ut fra denne britiske, og historisk konservative båtprodusenten, er at den har fått hydrofoil, eller Active Foil System (AFS) som Princess kaller det. Båten er bygget i karbonfiber, og her er det ikke spart på kreftene for å få det maksimale ut av nyskapningen. Båten er bygget i karbonfiber og her er det bensin som gjelder med en V8-er i motorrommet. Kombinert med hydrofoil skal den være god for litt over 50 knop.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Digitalt abonnement - 49 kroner per måned, første måned gratis

Bestill her

Digitalt abonnement - 495 kroner per år

Bestill her

Total abonnement - 949 kroner per år

Bestill her

Powered by Labrador CMS