Bygget for norske forhold

Henrik J. Askvik sier at Askeladden er bygget for norske forhold med design og kunnskap fra Norge.

Publisert

Store bildet: Askeladden P80 besto testen under Havna Live-toktet fra Halden til Kirkenes i fjor.

Askeladden-sjef Henrik J. Askvik mener at Båtliv-interjvuet med Philip Scott gir et feilaktig inntrykk av Askeladden, som legger ned all sin kunnskap og millioner av kroner på utvikling av gode båter for norske forhold.

Båtliv traff Scott på Paris Boat Show nylig, der han fortalte at han nå bygger båter for både Askeladden og Windy.

Les også: Han bygger de norske båtene

– Askeladden bygges i Polen, og våre kunnskaper og ønsker er bygget inn i båtene. Kostnader og rettigheten til Askeladden P-serien og den nye C75-Plattformen, som du så på Paris Boat Show, er delt likt mellom Askeladden Boats AS og Model Art, forteller Henrik Askvik til Båtliv.

Design

Han trekker et skille mellom selskapene Model Art og Parker Poland, selv om engelskmannen Scott er involvert i begge selskapene. Askvik understreker at båtene er utviklet i et samarbeid mellom Model Art og Askeladden, der Askeladden har design ansvar og Model Art bygger plugger og former.

Selskapet Parker Poland deltar ikke i utvikling og rettigheter til disse produktene, men har rettighetene til salg av båtene i ledende europeiske land, som Tyskland, Frankrike, Spania, Russland og Polen, forteller Askvik.

– Dette er en avtale som vi mener er ideelt tilpasset et vanskelig marked og som gjør at utviklingskostnaden kan fordeles over flere produserte enheter, sier Askvik.

Powered by Labrador CMS