Bygger millionbåt i Tvedestrand
Bygger millionbåt i Tvedestrand

Bygger millionbåt i Tvedestrand

 Sandøya  Båtbyggeri i Tvedestrand opplever sin beste vinter noen sinne.

Publisert

Båtbygger Steinar Lund har god grunn til å smile. De har fått bestillinger på båter for over to millioner kroner, skriver Tvedestrandposten.

Levering til sommeren

- I fjor hadde vi en stille vinter. Men i år har vi masse å gjøre. Det eneste jeg frykter nå er at vi ikke skal rekke å bli ferdig med båtene til sommeren, sier Steinar Lund.

Båtbyggeren arbeider for tiden med en 32 fots sørlandssjekte. Det er en romslig turbåt som skal innredes med mahogny og fylles med massevis av teknisk utstyr. Prislappen på båten er 1,1 millioner kroner, og den skal være klar til levering i juli.

En så stor båt har ikke vært bygget på Sandøya Båtbyggeri på nesten tyve år.

– Sammenligner man med for eksempel plasbåtprodusentene er det ikke mye båt man får for under én million kroner i dag. Men for oss er dette et stort oppdrag. Det er ikke ofte folk bestiller en såpass stor klinkbygd turbåt, sier Steinar Lund til Tvedestrandposten. Det er en mann fra Sandnes som har bestilt 32-foteren.

Flere oppdrag

I tillegg fikk vi i oppdrag å bygge to 20-fotere, samt en større kombibåt. Dette er forseggjorte hyttebåter som pynter opp ved bryggene, forteller Steinar, som har fått god hjelp av Ole Schøning.

Ole Schøning flyttet til Sandøya er egentlig reklamemann, men har erfaring som snekker og var klar for nye utfordringer. Tredjemann, Ole Tom Ellingsen, er fast ansatt på båtbyggeriet. De tre har nå med enn non å gjøre.

– Vi jobber for pengene, og sannsynligvis burde båtene kostet en god del mer. Men for oss er selve arbeidet vel så viktig. Vi trives med det vi gjør, sier Steinar Lund, som gleder seg til å overlevere 32-foteren til kunden på Trebåtfestivalen til sommeren.

Foto: Marianne Drivdal

Powered by Labrador CMS