Bygger drømmebåt på 73 fot

Om et par år kan Trygve Hegnar sjøsette sin selvkomponerte yacht fra Windy.

Publisert

Trygve Hegnar har vært eier av Windy siden 1986, men bortsett fra «Grace» som Hegnar leier ut har han ikke hatt spesielt store båter, selv om han har mange, i dag har han over ti båter. Går alt etter planen sjøsettes den nye 73-foteren allerede om to-tre år.

 – For tiden er jeg veldig engasjert i en båt som kommer om et par år. Dette prosjektet har jeg vært med på fra første sekund sammen med Heiberg-Andersen, og nå kommer ny båtdesigner på plass. Vi snakker om en større båt på over 70 fot, sier Hegnar i et portrett siste Båtliv.

Hegnars ide

  – Denne båten er min ide og skal bli Windys nye flaggskip. Derfor har jeg veldig sterke meninger. Jeg har allerede mange tanker om design, salongen og utearealet. Med denne båten går jeg i detaljene, fortsetter Hegnar til Båtliv.

Hvor den nye 73-foteren blir produsert er ikke bestemt ennå, men en ting er sikkert. Fabrikklokalene i Arendal er ikke store nok. Windy har i dag en fabrikk i Sverige som dekker behovene for de største båtene, men det er usikkert om det holder til en båt på 73-fot.

- Tør satse

I Båtliv sier Hegnar at suksessen til Windy skyldes god ledelse og trygg og god eier, i tillegg til at produsenten klarer å foredle båtene de allerede har utviklet.

– Vi gjør båtene litt bedre hele tiden, uten å være verdensmester innenfor alle segmenter. Så tar vi noen dristige sprang, som nå til 58 og over 70 fot. Nå har vi råd til å ta disse sprangene, sier Hegnar. Som eksempel bruker Hegnar deres nyeste båt, Windy Chinook. På en dag solgte forhandleren i Oslo fire Chinooker til seks millioner kroner båten!

Portrettet kan leses i sin helhet i Båtliv nummer 4 som er i salg fra neste uke.

Powered by Labrador CMS