For glatt for groe

Silicon i bunnstoffet skal hundre groe, men krever hyppig bruk, eller hyppig bunnvask.

Publisert Sist oppdatert

Hempel markedsfører SilicOne som et miljøvennelig alternativ. Bunnstoffet inneholder ingen gift, men skal gi en så glatt bunn at groen ikke får skikkelig feste. Hempel er ikke den eneste med et slikt stystem. Jotun har tilsvarende teknologi, men kun for skip. De hevder at fritidsbåter ligger for mye stille for at effekten skal være god nok.

Svenske Niklas Krantz har en båtblogg, og er opptatt av bunnstoff og miljø. Han testet sist sommer et system med navnet Scrubbis. Systemet består av to produktserier; et bunnstoffsystem og en børste. Bunnstoffet fungerer etter samme prinsipp som SilicOne. Systemet ble testet ut på en Bavaria 33 Cruiser som både ble seilt på østkysten og på den svenske vestkysten. På østkysten er det brakkvann, og problemet med groe er lite.

Bunnstoffsystemet består av en primer og en maling med silikon. Å bruke silikon i stedet for gift i malingen, er testet ut i skipsfart med gode resultater. Ideen er at bunnen blir så glatt at det som gror ikke får skikkelig feste, og at eventuell groe vil falle av under fart.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Digitalt abonnement - 49 kroner per måned, første måned gratis

Bestill her

Digitalt abonnement - 495 kroner per år

Bestill her

Total abonnement - 949 kroner per år

Bestill her

Powered by Labrador CMS