Prøvekjørt: Skorgenes Bahama 42 & Vaagen 42

Bunnsolid tradisjonsbærer

Vaagen Boats fylte 30 år i år, og jubileet skulle feires med en jubileumsutgave av Vaagen 42, en modell som igjen hadde sin forløper i den kritikerroste Vaagen 40.

Publisert Sist oppdatert

Alvestad Arts fikk jobben med å foreta en full «makeover» av Vaagen 42, men veien frem til ferdigstillelse skulle bli lang og kronglete. Blant annet rammet sammenbruddet i NordWest-systemet Vaagen Boats, ettersom sentrale underleverandører gikk med i dragsuget etter den svenske konkursen.

Vaagen 42 Flybridge er basert på Jan Bjerkes 36 fot lange Norline-skrog, med aner tilbake til åttitallet, et skrog Vaagen kjøpte tidlig på 2000-tallet og som altså er blitt stadig kraftigere modifisert. Men selv om nybåten ikke er så fryktelig forskjellig fra forrige utgave, har den fått mange oppdaterte linjer i skrog og overbygg, ved siden av at interiøret er blitt fornyet og skottene flyttet for å få best mulig plassutnyttelse.

Uansett er og blir Vaagen 42 Flybridge en gjennomført tradisjonell norsk båt, preget av solid håndverk og gjennomprøvde løsinger, som umiddelbart gir seg utslag i flotte avrundede kanter på alle harde overflater, gode gripehåndtak og særdeles komfortable sofaer.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Digitalt abonnement - 49 kroner per måned, første måned gratis

Bestill her

Digitalt abonnement - 495 kroner per år

Bestill her

Total abonnement - 949 kroner per år

Bestill her

Powered by Labrador CMS