Båttyv hoppet på sjøen og druknet

Politiet har pågrepet en båteier fra Fredrikstad etter at en mann druknet i Visterflo natt til i dag i følge VG-nett. Den druknede var i ferd med å stjele en fritidsdbåt da han ble oppdaget av eieren.

Publisert

Det var da mannen forsøkte å stjele en fritidsbåt fra en brygge i Visterflo på Rostadneset i Fredrikstad, at han hoppet ivannet.

Båttyven ble forut for at han hoppet i elven, oppdaget av båteieren, som kom ned til bryggen, væpnet med en hagle.

Politiet har grunn til å tro at den pågrepne mannen i førtiårene kan ha medvirket til tyvens død, men det er foreløpig ikke tatt ut noen formell siktelse mot ham.

Den pågrepne mannen skal i løpet av ettermiddagen avhøres på nytt.

- Omstendighetene rundt dette med haglen er en av tingene vi holder på å avklare, opplyser Eikaas til VG-nett.

Varslet selv

- Like etter klokken fire i natt fikk vi melding om et båttyveri på Rolvsøy. Båttyven ble oppdaget av båteieren, som var i nærheten. Da eieren kom ned til brygga, var personen om bord i båten. Da han ble oppdaget, hoppet han i vannet, sier politiadvokat i Østfold politidistrikt, Arild Eikaas til VG Nett.

Fredrikstadmannen varslet selv politiet om hendelsen. Det ble umiddelbart satt i gang et stort søk, med helikopter, dykkere og hunder, men like før klokken halv seks i morges ble båttyven funnet omkommet.

Båttyvens identitet er fortsatt ikke kjent for politiet, men det dreier seg om en yngre mann på mellom 20 og 30 år, opplyser Eikaas.

Powered by Labrador CMS