Bli abonnent Nyhetsbrev Annonser hos oss

Båttyv hoppet på sjøen og druknet

Politiet har pågrepet en båteier fra Fredrikstad etter at en mann druknet i Visterflo natt til i dag i følge VG-nett. Den druknede var i ferd med å stjele en fritidsdbåt da han ble oppdaget av eieren.

Publisert

Det var da mannen forsøkte å stjele en fritidsbåt fra en brygge i Visterflo på Rostadneset i Fredrikstad, at han hoppet ivannet.

Båttyven ble forut for at han hoppet i elven, oppdaget av båteieren, som kom ned til bryggen, væpnet med en hagle.

Politiet har grunn til å tro at den pågrepne mannen i førtiårene kan ha medvirket til tyvens død, men det er foreløpig ikke tatt ut noen formell siktelse mot ham.

Den pågrepne mannen skal i løpet av ettermiddagen avhøres på nytt.

- Omstendighetene rundt dette med haglen er en av tingene vi holder på å avklare, opplyser Eikaas til VG-nett.

Varslet selv

- Like etter klokken fire i natt fikk vi melding om et båttyveri på Rolvsøy. Båttyven ble oppdaget av båteieren, som var i nærheten. Da eieren kom ned til brygga, var personen om bord i båten. Da han ble oppdaget, hoppet han i vannet, sier politiadvokat i Østfold politidistrikt, Arild Eikaas til VG Nett.

Fredrikstadmannen varslet selv politiet om hendelsen. Det ble umiddelbart satt i gang et stort søk, med helikopter, dykkere og hunder, men like før klokken halv seks i morges ble båttyven funnet omkommet.

Båttyvens identitet er fortsatt ikke kjent for politiet, men det dreier seg om en yngre mann på mellom 20 og 30 år, opplyser Eikaas.