Båtshowets dronning

To Nord West 430 ble avduket av landshövding Lars Backström på båtmessen i Gøteborg. Se film.

Publisert

Gøteborg, Sverige

Orust-verftet Nord West la verdenspremieren for sine to nye modeller på 43 fot til «Svenska Mässan» i Gøteborg. Nord West 430 Sports Top og Sport ble avduket av landshövding Lars Backström foran et stort publikum på utstillingen.

–    Dette er vår hjemmebane, og derfor har vi valgt å lansere båtene her i Gøteborg fremfor på «Boot» i Düsseldorf, sier Jessica Stenlund hos Nord West til Båtliv. Fem båter er solgt allerede før første båt er vist frem for publikum.

Båtliv har tatt en tur om bord i Nord West 430 Sport sammen med Jessica Stenlund, og filmet hennes fremvisning av båten.

Ny målgruppe

Med de nye båtene når Nord West frem til et nytt publikum, som liker sporty båter. Ifølge Nord West-staben omfatter kundegruppen deres alt fra skraphandlere og ICA-kjøpmenn til eiere a internasjonale storkonserner. Prisen for nyhetene ligger i underkant av seks millioner kroner, avhengig av type drev og utstyr. Båtene kan fås med IPS eller standard drev. I motorrommet sitter to Volvo D6-maskiner.

Båtkjøperne kan velge mellom tre forskjellige innredningsløsninger, avhengig av hvor mange soveplasser og bad man ønsker seg. Skroget er det samme som for 420 Fly, som tre ganger er blitt kåret til «Motorboat of the Year» i London, forteller Jessica.

Se film (teksten fortsetter under filmen):

Med en bredde på nær fire meter er dette en romslig båt, noe Nord West selv understreker. Dermed skal disse solskinnsmodellene også fungere som bobåter i regnvåte strøk, og når solen titter frem er Nord West 430 SportsTop utstyrt med et stort, motordrevet kalesjetak med dobbelt duk.

Båten kan som nevnt leveres med tre innredningsløsninger: Én versjon med en stor gjestekabin med dobbeltseng og eget bad med dusj, én med to gjestelugarer, én dobbel lugar og én enkelt lugar med toalett og dusj, samt én versjon med to doble gjestelugarer.

 

Lang standardutstyrsliste

I overetasjen finner vi førerplass med sammenleggbare, doble seter og til babord en sofa med tre sitteplasser på nivå med frontruten. Cockpit og badeplattform er integrert i to plan. Her er en «wetbar» med plass til kjøleskap, ismaskin og grill, og senkingen av det aktre bordet ved U-sofaen er motorisert. En solid badeplattform og bagasjerom er på plass, og også luken over maskinrommet er elektrisk. Nede i kjelleren har Nord West satt av plass til strømaggregat.

På den omfattende standardutstyrslisten finner vi blant annet baugpropell, varmeanlegg og en komplett strømpakke med lader, inverter, lynavleder og isolasjonstransformator. Også automatisk drevtrim, aktiv, elektronisk korrosjonsbeskyttelse og LED-belysning er standard.

 

Tekniske data, Nord West 430

L.O.A.: 13,5 m

Bredde: 3,9 m

Køyer: 2-3 / 4-8

WC: 1-2

Motorer: 2 x VP D6 (370-435 hk), IPS eller drev m/u joystick

Designer: Benny Martinsson

For flere båt-og utstyrsnyheter se www.batguiden.no

Powered by Labrador CMS