Båtsalget krymper

Renteøkningen fører til at folk går ned i størrelse når de kjøper båt, ifølge Askeladden.

Publisert

Markedet for båter mellom 600.000 kroner og halvannen million kroner har skrumpet i år. Båter under 600.000 selger bra, og båter over halvannen million kroner selger, skal vi tro markedssjef Leif Bergaas i Askeladden, som er Norges største produsent av båter i dette markedet.

–    Vi selger bra med båter opptil seks meter. Modeller som Beetle og C6 går bra, mens Z8 går tregt. Det er tydelig at folk med lønnsinntekt er forsiktigere med pengebruken i år enn tidligere. Selgerne må jobbe mer med argumentasjonen for å overbevise kundene, sier Bergaas til Båtliv.

Askeladden er Norges største produsent av småbåter, som med sine Commuter-modeller har tatt steget opp i storbåtklassen de siste årene. Dette er båter fra ca to til over fire millioner kroner. I denne prisklassen er etterspørselen på samme nivå som tidligere. –    Vi har ventetid til jul på Commuter 8, som vi lager ca 70 av i året, sier Bergaas.

Fra oktober i fjor til april i år har Askeladden hatt en nedgang i salget på én prosent.  Askeladden selger sine båter til forhandlere, og Bergaas sier at disse sliter mer enn før med å selge båtene videre til forbrukerne. Ifølge Bergaas er det to båtimportører som har gått overende i Bergen-området i år, og han forventer at importstatistikken vil vise en nedgang fra tidligere.

Norboat har opplyst at de forventer en nedgang i nybåtsalget i år på mellom ti og tjue prosent i forhold til i fjor. Det betyr at omsetningen av nye båter kan bli en halv milliard lavere enn i fjor.

Du finner de fleste båt-og utstyrsnyhetene på www.batguiden.no - Norges største båtmesse på nettet.

Powered by Labrador CMS