Båtsalget i Italia ned 70 prosent

Økonomiske nedgangstider i et land slår gjerne først ut i svikt i båtsalget. I Italia har båtbransjen ffått erfare dette nok en gang.

Publisert

De siste fem årene er båtsalget der redusert med hele 70 prosent. Årets båtmesse i Genoa hadde en svikt i besøket på 13 prosent.

Den internasjonale båtmessen i Genoa er blant verdens største og trekker båtinteresserte besøkende fra hele verden.  I år sviktet imidlertid publikum. 226.000 besøkende ble sluttresultatet, en nedgang på 13 prosent fra 2010. Verre var det selvsagt at salget av båter på hjemmemarkedet fortsatt synker. Siste år var salget 70 prosent lavere enn i 2006. 80 prosent av båtene som bygges i Italia selges imidlertid på eksportmarkedet. Genoamessen er derfor svært viktig for den italienske båtbransjen. I år ble det satset ekstra sterkt på eksportsiden. Et eget eksportrettet program omfattet mer enn 700 møter med delegasjoner fra Kina, Brasil og Syd-Korea som alle er store avtagere av italienske båter og båtutstyr. Prognosene for hjemmemarkedet og Europa gir imidlertid liten grunn til optimisme. Hele båtbransjen forventer enda dårligere salg i 2012.

 

Powered by Labrador CMS