Båtsalget bedrer seg

Norges største båtforhandlere melder om bedre innsalg enn på samme tid i fjor.

Publisert

Store bildet: Beneteau er blant Erling Sandes storselgere. Arkivfoto: Båtliv

Salget av motorbåter med utenbordsmotor sank med ca ti prosent i 2012 sammenlignet med året før. Nå mener ledende aktører i bransjen at bunnen er passert, og at båtsalget vil bedre seg i det nye året.

– Totalt føler vi at markedet har bunnet ut i 2012. Innsalget mot forhandlerne nå i høst er bedre enn for et år siden. Lagebeholdningene ser ganske sunne ut rundt omkring. Påhengsmotorsalget har vist en økende tendens i høst i forhold til de samme månedene i fjor. Balansen i bruktmarkedet ser også bedre ut nå enn på starten av fjoråret, sier markeds- og salgssjef Stein Harald Jørgensen hos Suzuki-forhandler Erling Sande A/S til Båtliv.

Selskapet har de siste årene hatt en stabil omsetning i underkant av 400 millioner kroner, ifølge offentlige regnskapstall. Regnskapstallene for 2012 er ikke klare ennå, men ifølge Jørgensen var båtsalget kun ned to prosent i fjor fra året før. Erling Sande selger styrhusbåter, daycruisere, skjærgårdsjeeper og RIBer fra blant andre Beneteau, Capelli og Morgan.

Les også: Polen fosser fram

Yamaha Motor Scandinavia er en annen stormakt innen salg av båter med utenbordsmotor i Norge, med båter fra Buster, Finnmaster, Pioner og Yamarin. Selskapet oppgir selv at de nå har en markedsandel på 35 prosent av det norske utenbordsmarkedet etter et godt år i 2012.

– Vi er ferdige med innsalget for neste sesong og kan konstatere at det ligger på samme nivå som I 2012 , sier markeds- og salgsansvarlig Henrik Thaulow til Båtliv.

Powered by Labrador CMS