Båtplass - ingen umulighet

Skal du ha båtplass er det fornuftig å begynne letingen nå. Per dags dato virker det som utbudet er langt større enn etterspørselen.

Publisert

Hvor tror du det er billigst å leie båtplass, rett ved Hankø Yachtklubb eller i Svanevågen i Øygarden? Les videre så skjønner du hvorfor vi ble litt lange i maska.

Vi tok en runde på FINN for å logge utbudet. Der var det et langt flere utleieplasser enn det var folk som søkte plass. Forholdet var 186 mot 50. Reelt sett er det nok mange flere enn tallet 186 indikerer. Årsaken er at mange av tilbyderne har flere plasser de ønsker å leie ut. Noe av årsaken til dette kan være at det ble satt i gang en storsatsing på havneutbygging flere steder i landet når båtboomen var på sitt høyeste for et par år siden. Nå er mange av disse anleggene ferdige, men båtparken har nødvendigvis ikke økt slik man trodde. Et par roligere år har nok også gjort sitt til at de som stod i kø på plasser har fått ordnet seg.

Vi ble overrasket

Mange av båtplassene som ligger ute for utleie eller salg holder en relativt sett høy pris. Men, vi mener likevel å ane en mer edruelig holdning blant både utleiere å selgere. En tremeters plass sentralt rundt hovedstaden koster rundt 12 000 å leie på det åpne markedet. Tre ganger mer enn om du er medlem i en kommunal båtforening vel og merke. Er du villig til å reise en times vei ut av byene ser det bedre ut. Vi falt for innsalget til Hankø Marina, og stjeler et sitat fra Annonsen deres.

"Båtplass hos oss må ikke sammenlignes med andre marinaer. En båtplass hos oss kan sammenlignes med en strandeiendom på hankø. Besøk oss og se selv!

Vi kan tilby en båtplass med bredde 4,00 m til 13.600 kr. 
Inkludert i prisen er parkering, trådløst nettverk, renovasjon, vann, dusj, toaletter, bagsajetraller, video overvåket (marinaen er også bebodd), 4 x 1000 W watchdoger og bryggene er låst med port. Tilgang til strøm. Det er også restaurant på marinaen. 
Marinaen er meget lett tilgjengelig og godt skjermet for vær og vind.
Marinaen har sol hele dagen, deilig badevann og et yrende båtliv med regattaer. 
Fin utsikt til både Hankø Yacht Club og Bloksberg. 
Hotell med SPA, badebasseng og tennis baner er det også på Hankø. Det er mange aktiviteter for barn i området.


Marinaen har følgende størrelser på båtplasser. 
Båser med bredde: 2,3 m, 3,25, 4m og 5m. Pris pr bredde meter fra kr 2.500,-.
Longside: 15 m (for opptil 42´) og 18 m (for opptil 50´). Pris pr lengde meter fra kr 1.500,-.
Vi har heller ikke innskudd på båtplassene."

Sammenligner vi Hankø med et nytt lite anlegg i Svanevågen i Hordaland, hvor meterprisen er 3.534 kroner, så avliver vi jo et par myter om at båtplasser er svindyre i Østlandsområdet og grisebillige andre steder.

Prisforskjeller

Vi ønsket også å finne ut om det var stor forskjell mellom Oslofjorden og andre steder i landet, men prismessig så ser det ut til at det ikke skiller mye på pris. Mange av de nyere anleggene har store investeringer, og ofte moderne fasiliteter knyttet til havnene. Slik infrastruktur koster, og både private og kommunale tilbydere ønsker å tjene penger på båtfolket. Derfor varierer heller ikke prisene veldig på leieprisene. Når det gjelder salg av plasser varierer prisene mye mer. En femmeters plass i Tønsberg-skjærgården forlanger man 350 00 kroner for. Samme bredde og med sentral plassering i et nytt anlegg i Tromsø by koster 140 000.  Det er 210 000 kroner i forskjell det!   Powered by Labrador CMS