Båtmotortyvene sett i rød varebil

En båtmotorbande herjer i Råde/Rygge området i Østfold. Hittil er syv motorer meldt stjålet. Nå jakter politiet på en rød varebil.

Publisert

Tallet på tyverier øker. Til sammen er nå syv båtmotorer stjålet fra havneområdet mellom Tomb og Saltnes utenfor Fredrikstad i Østfold. Nettet snører seg rundt en rød varebil som skal være observert i området frakte bort gjenstander fra havna, skriver Fredrikstad Blad på nett.

Motorene ble stjålet foran øynene på vaktmenn i området.

- Bilen kjørte bort i stor fart etter at vaktmannskapene ble oppmerksomme på tyvene med den røde varebilen. Trolig har mennene brukt to netter på å få med seg tyvegodset, sier førstebetjent Svein Tore Bøe ved Råde lensmannskontor om det som skjedde i løpet av sist helg til fb.no

Han ber nå om tips fra publikum etter at det andre tyveriraidet av båtmotorer i Råde på kort tid.

Politiet er svært tilbakeholdne med å antyde hvem som står bak tyveriene, men det er ingen tvil om at mye av mistankene er rettet mot øst-europeiske tyvebander. Hittil er "bare" to tyver tatt. Begge disse var menn fra mossedistriktet som stjal to lagrede motorer fra like mange boliger i Råde.

I mars forsvant åtte motorer fra samme område. Den røde varebilen er observert av flere, og det hersker ingen tvil om at denne er benyttet av tyvene.

I løpet av førsommeren og sommeren er nå anslagsvis 30 båtmotorer stjålet i Rygge og Råde. Flere av tyveriene har skjedd fra havner der det har vært vakthold mens motorene er fraktet bort.

Båtmotorene som nå er stjålet fra Makrellrød og nærområdet er i størrelsesorden fra fire hk til 115 hk. Det er – denne gang – ikke meldt om stjålne båter.

Powered by Labrador CMS