Stort besøk i Stavanger

Da vi ankom Stavanger med vår sommerturné-båt var ostinderfareren «Göteborg» på besøk. Plass til mindre båtgjester var det derimot smått med.

Publisert

«Göteborg» har vært i Stavanger i tre dager og reiste allerede videre i går. Neste stopp for den unike 1700-tallsskuta er Farsund.

Plass til mindre gjester er det derimot smått med i Stavanger. Vår båt til denne sommerturneen, en Royaler 42 fantes det ikke plass til. Vi fikk lagt til en snau time for å ta noen bilder for så å sette kurs mot byens to gjestehavner, som begge var fulle. I det hele tatt har disse gjestehavnene få plasser til båter i vår størrelse. Innbyggere i Stavangerområdet som Båtliv har vært i kontakt med forteller til Båtliv at det har vært mye frustrasjon blant besøkende båtgjester som ikke har fått plass i Stavanger. Båtlivbåten måtte til slutt kapitulere og reise til Sandnes, hvor det heller ikke var noen ledige plasser. Det ble til slutt en betongkai hvor vi håper på å få ligge over natten, som er slutten på vår sommerturne.

«Göteborgs» Scandinavaian tour startet for øvrig i Marstrand 13. Juni. Deretter har turen gått til Arendal, Fredikshavn, Sandefjord, Stavern, Ålesund og i dag Stavanger. Førstkommende søndag ankommer skuta Farsund. Turen går videre til Halden (ankomst 23. juni), Lysekil (ankomst 23. juni), Halmstad (ankomst 23. juni) og Risør (ankomst 23. juni).

Powered by Labrador CMS