Bli abonnent Nyhetsbrev Annonser hos oss

Stort besøk i Stavanger

Da vi ankom Stavanger med vår sommerturné-båt var ostinderfareren «Göteborg» på besøk. Plass til mindre båtgjester var det derimot smått med.

Publisert

«Göteborg» har vært i Stavanger i tre dager og reiste allerede videre i går. Neste stopp for den unike 1700-tallsskuta er Farsund.

Plass til mindre gjester er det derimot smått med i Stavanger. Vår båt til denne sommerturneen, en Royaler 42 fantes det ikke plass til. Vi fikk lagt til en snau time for å ta noen bilder for så å sette kurs mot byens to gjestehavner, som begge var fulle. I det hele tatt har disse gjestehavnene få plasser til båter i vår størrelse. Innbyggere i Stavangerområdet som Båtliv har vært i kontakt med forteller til Båtliv at det har vært mye frustrasjon blant besøkende båtgjester som ikke har fått plass i Stavanger. Båtlivbåten måtte til slutt kapitulere og reise til Sandnes, hvor det heller ikke var noen ledige plasser. Det ble til slutt en betongkai hvor vi håper på å få ligge over natten, som er slutten på vår sommerturne.

«Göteborgs» Scandinavaian tour startet for øvrig i Marstrand 13. Juni. Deretter har turen gått til Arendal, Fredikshavn, Sandefjord, Stavern, Ålesund og i dag Stavanger. Førstkommende søndag ankommer skuta Farsund. Turen går videre til Halden (ankomst 23. juni), Lysekil (ankomst 23. juni), Halmstad (ankomst 23. juni) og Risør (ankomst 23. juni).