Rask lærer å svømme

Å bade er kjempemoro! Enda mer moro blir det når man lærer å svømme, og lille Martine synes det er viktig at også Rask lærer seg kunsten.

Publisert

Rask har gode dager hos familien Gulbrandsen. Livet ombord på Laziness IV er et slaraffenliv av den gode sorten. Men, i og med at man bor på sjøen i en båt, er det mange ting man må vite om og lære seg. Man må for eksempel oppføre seg litt annerledes på sjøen enn på land, og å lære seg å svømme kan være lurt.

Maritne, Caspar og Herman synes det er kjempemoro å bade, og i det fine været og det varme badevannet øver de og koser seg så godt de kan. Men selv om det er gøy i vannet, er det viktig å være forsiktig. Herman har lært seg å svømme på ordentlig, også på dypet. Caspar blir flinkere og flinkere for hver dag som går, men synes det er greit å ha på vest ute på det største dypet.

Martine på sin side, synes det er greit å ha på vesten hele tiden, men har veldig lyst til å lære Rask å svømme. I og med at Rask er litt redd for å få for mye sjøvann i den kule frisyren sin, har barna funnet ut at det kan være greit å trene på land. Martine er en dyktig instruktør, og det skulle ikke forundre oss at Rask svømmer som en fisk når han kommer hjem til oss i Båtliv over sommeren.

Selv om man etterhvert blir flinkere og flinkere til å svømme jo mer man øver, er det likevel viktig å være forsiktig.For å unngå ulykker ved bading, er det viktig at man følger badevettreglene.

- Lær å svømme.

- Bad aldri alene.

- Bad ikke når du er sulten, like etter at du har spist eller når du er påvirket av rusmidler.

- Stup ikke uten å vite hvor grunt det er.

- Svøm langs land.

- Svøm ikke under brygge og foran stupebrett.

- Dytt ikke andre ut i vannet.

- Dukk aldri noen under vann.

- Gå på land dersom du føler deg kald eller uvel.

- Rop på hjelp bare dersom du er i fare. Aldri ellers.

- Bruk godkjent redningsvest.

Powered by Labrador CMS