Norges eldste husbåt?

Skroget er fra 1895 og husbåten veier 75 tonn. Rune Beckstrøm har kjørt båten fra Bergen til Kristiansand.

Publisert

Vi treffer på Beckstrøm når vi skal fylle drivstoff på reportasjebåten, på vei inn til Mandal. Båten hans la vi først merke til i Kristiansand, en gedigen husbåt som skiller seg i mengden.

– Gjestehavna i Kristiansand hadde ikke båtplass, og jeg er ikke videre imponert over servicen der, sier han til Båtliv. Han satte kursen tilbake til Mandal og la til ved slippen ved siden av drivstoffyllingen. Han setter nå kursen tilbake mot Bergen.

Båten hans har trolig en lang historie, ettersom den er 114 år gammel. Beckstrøm har prøvd å grave litt i historien, men ikke funnet  ut så mye.

– Jeg har bygd om båten til en flytende hytte, sier han til Båtliv. Båten har fått seks kabiner, stor bysse og salong. Han tok over båten seinsommeren 2000. Fem år etter kunne han ta den første turen som gikk til Haugesund.

Han forteller at da han tok over båten var den mye smalere enn i dag. Det var heller ikke skikkelig ståhøyde inne i båten. Nå er båten både blitt breiere og han kan stå oppreist i båten sin.

– Under byggingen tok jeg utgangspunkt i styrhuset, og har bygd rundt den, sier han. Båten er motorisert med en Scania 111. Helt akter er en 15-hesters utenbordsmotor som fungerer som aktertruster.

Powered by Labrador CMS