Mot oppgradering for gjestehavna i Kristiansand

I år ventes det om lag 4500 gjestedøgn i Kristiansand. Med ny fast molo kan antall gjestedøgn nesten dobles om noen år.

Publisert

Går alt som Klaus Søren Kristensen ser for seg vil den nye moloen stå ferdig sommeren 2014. I dag er det flere som klager på den eksisterende flytebryggen. På Havna.com har flere lesere gitt karakterer til gjestehavna, og en av leserne skriver:

«Innenfor steinmoloen bør fortøyningpåler skiftes til mer moderne systemer og bryggene på utsiden er håpløse å ligge ved når vinden står inn fjorden. Kristiansand er en koselig by som fortjener en bedre gjestehavn.»

Flere har gitt dårlige kommentarer til bryggene, men nå kan det gå mot en betydelig etterlengtet modernisering.

Politisk prosess

– Vi har sett på forskjellige løsninger, og blant annet vurdert bølgebrytere, men det går mot fast molo. Til syvende og sist er dette en politisk avgjørelse. Riksantikvaren skal også komme med sine vurderinger, så derfor vil det ta noe tid. Anslagsvis blir det ferdig i 2014, sier Kristensen til Båtliv. Kristiansand kommune eier anlegget, mens Kristensen drifter gjestehavna etter kommunens instrukser.

Forlengelse av gata

Det nye anlegget vil ifølge Kristensen føre til en forlengelse av Kirkegata som går fra sentrum og ned mot gjestehavna.

– Kirkegata blir sannsynligvis 100 meter lenger. Videre ut får den en L-form mot Odderøya, forteller han, og understreker at dette vil bli en politisk avgjørelse. Prosjektet får allerede god støtte både politisk og folkelig. Kristensen antar at så mange som 70 prosent av båtene som kommer til gjestehavna er med barnefamilier. Mange skal besøke dyreparken og oppleve sommerbyen, og legger igjen mye penger. Med dagens anlegg har gjestehavna cirka 4500 gjestedøgn i året. Med det nye anlegget antar Kristensen at potensialet vil være 8500 gjestedøgn.

Powered by Labrador CMS