Morgenstund har ull i munn!

Og enda bedre smaker det med en kopp kruttsterk kaffe. Svogerne Alf Nilsen og Dagfinn Albrigtsen tok natta under en presenning på fordekket. Vi utropte fengselsbetjentene til havnas tøffeste.

Publisert

Det er ingenting som en tidlig morgenstund i en havn som sakte våkner til liv. Å sitte på akterdekket med en kopp kaffe. Myse mot sola som varmer og varmer i timevis, i dagevis. Slenge noen brødsmuler til anda som kvekker bak hekken og er bortskjemt med gammelt brød. Sveipe med blikket over alle nabobåtene. Lage seg historier om hver og en som er i samme situasjon som en selv. Kan man egentlig ha det bedre?

De kommer egentlig fra Skjervøy i Nord-Troms, men har bodd hver sin mannsalder i Horten. Der jobber de i fengselsvesenet. Vi oppsøkte dem en tidlig morgenstund i Strømstad gjestehavn, hvor de etter en hyggelig kveld på dansestedet Skagerrak fant ut at de like så greit kunne finne frem pressenningen og overnatte.

Vi ble klar over nabobåten fordi vi synes den virket litt framtung der den lå og duppet ved brygga. Pressenningen tenkte vi egentlig ikke så mye over før vi sveipet båten med kameraet. Der så vi to hoder som sov sin beste søvn.

Er vi på guttetur, så er vi på guttetur, sier de i kor. To kopper kaffe fra vår reportasjebåt smakte gutta meget bra. Etter litt egg og baconfrokost på en av de mange sommerrestuarantene i Strømstad, skulle de ut på familiehytta på Øddø i Strømstadskjærgården.

Powered by Labrador CMS