Fra Strømstad til grenseidyllen Källviken

I mange år bygde de opp ”Bryggan” i Strømstad til et sosialt matsted av de sjeldne, nå skal de gjøre ganegull av svaberg i leia mellom Norge og Sverige.

Publisert

Arne og Karin Heidenreich, han fra Norge og  hun fra Sverige har gjennom mange år bygget opp et av Strømstads virkelige sosiale matsteder. ”Bryggan” ved Kosterbåt-bryggen i Strømstad ble etter hvert et stamsted for både byens gjester og lunsjende svensker.

Nå har de gått løs på nye oppgaver i en utrangert militærleir. Midt i leia mellom Herføl og Strømstad.  Her har flere svenske og norske investorer gått sammen om å kjøpe opp et større område for å bygge ut til ferie- og konferansesenter. Allerede nå leies deler av anlegget ut til både hotelldrift, ungdomsherberge, landhandel og konferanser. Intensjonene er at dette området skal bli en av de største rekreasjonsområdene Arne og Karin Heidenreich har altså fått ansvaret for å bygge ut restaurantfasilitetene. Til neste år kommer det også et svømmebasseng i front av restauranten, og man skal lage sitteplasser oppover berget som gjør at man kan se til Koster sørover, og langt inn i Norge nordover. I tilknytning til restauranten er det også beachvolleybane og en nyetablert lekeplass med full oversikt fra utedelen av restauranten.

Da vi kom på besøk har de holdt åpent i cirka 2 uker, og vertskapet har allerede stor tro på at dette skal bli en av de store kullinariske trekkplastrene i skjærgården rundt Strømstad. Paret vil også hente tilbake mange av sine faste kunder fra ”Bryggan”, men lunsjgjestene blir nok ikke like enkle å få helt ut til Källvik hvor den nyåpnede restauranten  ligger. Nå henter de flere kunder fra timeshare anlegget til Capri ferielandsby som ligger kloss inntil den ”gamle militærleiren.” Der bor det over fire hundre gjester gjennom sommeren. De har flere brylluper booket inn allerede, og i denne uken hadde de 40 ungdommer på tre ukers konfirmantleir som spiste alle måltidene sine på restauranten. Arne og Karin har alltid satset på god mat til en rimelig penge. Konfirmantene betaler 160 kroner for tre måltider. Da kommer de til ferdig dekket bord.

Vi måtte også kjenne på kvaliteten og bestilte derfor litt forskjellig. Klassisk BLT (95 kr), Arnes hjemmelagde hamburgere 200 gr (130 kr), fiskesuppe (legendarisk 110/160 kr), og kyllingspydd og hamburger fra barnemenyen (65 kroner) og en bolle med barbeque båtpoteter (45 kr). Til dessert valgte vi to kuler hjemmelaget mango sorbet (15 kr pr. kule). En passe stor og meget god lunsj til fem sultne båtfolk. Den hjemmelagde pepperotkremen ble en vinner som både saus og dipp til alle rettene.

Menyen er langt mer rikholdig enn det vi spiste til lunsj. A´la carte menyen består av flere klassikere og mer eksklusive ingredienser enn vårt valg.

”Stekt makrill med Nicoisesallad og dilldijonvinagrät” (130 kr). Dyreste på menyen var grillet indrefilet til 275 kr.  Vinen  er også behagelig priset. Fra 58 for et glass, og en flaske Chablis Garnier går på 395 kroner. Alle prisene vi oppgir er i svenske kroner.

De jobber nå aktivt for å få etablert et større gjestehavnområde ut mot sundet hvor de fleste paserer som skal inn og ut fra Strømstad.

-Båtgjestene vil vi selvfølgelig fange opp. Vi ligger kloss inntil leia som går fra Herføl over sekken og inn mot Strømstad. Mange av våre faste kunder i Strømstad var båtfolk, nå kan de ta en stopp med god mat hos oss på tur ned eller opp langs kysten, sier Arne Heidenreich.

Powered by Labrador CMS