Et kamskjellrike utenfor Stavanger

Når vi ankommer Linesundet blir vi invitert på havets beste delikatesse av familien Børvik.

Publisert

Vi har kjørt fra Lysefjorden til Stavanger og fylt bensin igjen. Tur retur fra Lysefjorden til marinaen på Vassøy er det 66 nautiske mil, men i tillegg har vi gjort uttallige stopp, kjørt innom de fleste steder, og flere ganger har vi hatt båten liggende i over 30 knop. Da er ikke 66 liter så verst på båten som har to tanker, en på 70 liter og en på 140 liter.

Vi kjører fra Vassøy til Linesundet, nord for Stavanger. En idyllisk badeplass, med mulighet til å kjøre opp på den andre siden av stranden. Med båt som legger ned hjulene blir Sealegsen dagens hovedattraksjon.

– Pappa, kan vi ikke selge bilen vår og kjøpe en sånn båt, sier en av sønnene som storøyd ser den uvanlige båten.

På Liesundet treffer vi også familien Børvik, Tom Roger, Jeanette og deres sønn Morgan. Tom Roger har et nett med 30 kamskjell og alle ingrediensene som skal til for å by på et herremåltid i Royaleren. Kamskjellene er plukket opp like utenfor Stavanger, og Tom Roger Børvik forteller at det er mange av dem. Med en dreven hånd skjærer han opp kamskjellene og legger de hvite, delikate musklene i en kjele. Deretter freser steker han først litt spekeskinke, koker litt pasta, lager en herlig salat og koker litt pasta, før han freser kamskjellene.

Familien Børvik inviterte Båtliv om bord i Royaleren i bakgrunnen for et herremåltid.

– Trikset er at vi ikke steker dem for lenge, og ikke bruker smør, men olje, sier han og legger delikatessene på panna. Etter at de er frest på begge sider legger han i litt meierismør og masse oppskjørt hvitløk. Og før servering drysser han på litt havsalt. Noen ganger kan ikke god mat beskrives med ord, men det smaker himmelsk, og er garantert turens herligeste måltid, servert av en gjestfri familie, i en båt på Linesundet utenfor Stavanger.

Testbåten som er en Sealegs 7.1 ble en hovedattraksjon på stranda.

Vi takker for maten, kjører båten ut i vannet igjen, og setter kurs mot Kvitsøy, som du kan lese mer om seinere i dag.

Info om testbåt:

Sealegs 7.1

Lengde: 713 cm

Bredde: 261 cm

Vekt med 150 hk: 1180 kg

Maks nyttelast: 700 kg

V-bunn: 21 grader

Motor: Evinrude 150 hk

Pris testbåt: 1 mill kr.

Leverandør: Rogaland Marine

Powered by Labrador CMS