Drama i havgapet

En stor seilbåt fikk motorstopp på vei ut fra Svenner fyr i dag, og hold på å havne i steinene.

Publisert

Et snarrådig mannskap reddet den 46 fot lange seilbåten fra å drive på svaberget ved Svenner fyr. Da motoren stanset fikk mannskapet kastet anker fra baugen, og ankeret holdt!

Båtliv er på testtur med Marex 370 ACC denne uken, og var på Svenner i dag for å fotografere båten. På vei inn gjennom brottene i den trange innseilingen til fyrhavnen møtte vi havseileren, som signaliserte etter hjelp.

Det viste seg at havseileren var gått tom for diesel i den syltrange innseilingen, hvor bølgene brøt og skummet over skjærene. Det var ikke plass til å heise seil og baute mot vinden der motorstoppet skjedde.

Patruljebåten på Svenner gikk til unnsetning med diesel, og det endte godt: Seilbåten fikk startet motoren og kom seg ut i åpent vann, der den kunne heise seil. Sønnavinden blåser i dag friskt rundt ti sekundmeter på Svenner, og i tillegg er det litt gammel sjø fra kulingen som har blåst de siste dagene i Skagerrak.

Med vår testbåt har vi hatt en fin tur fra Horten i dag, først på stille vann og siden i sønnavinden, som ikke utgjør noe problem for en stor og stabil båt som Marex 370 ACC.   Langtesten av Marex 370 ACC vil bli publisert i Båtliv 7 i år, som er i løssalg fra begynnelsen av september.

Les tidligere prøvekjøring av Marex 370 ACC her

Les test av Marex350 Scandinavia og Cabriolet Cruiser her

Les test av Marex 290 Sun Cruiser her

Båtliv-abonnenter kan laste ned artiklene til privat bruk gratis. Ikke-abonnenter må betale 50 kroner pr. artikkel som lastes ned fra Båtlivs artikkelarkiv på nett.

Bli abonnent her

Powered by Labrador CMS