Neptun inntar tronen på Skjærhalden

”Kong Nepun og mysteriet med den stjålne usynlighetshjelmen” har premiere på krabbebrygga på Skjærhalden onsdag 7. juli kl 19:00.

Publisert

Kong Neptun bor til vanlig i et vakkert slott på middelhavets bunn sammen med sin vakre dronning Amfitride. For noen uker siden fikk Kong Neptun et brev fra ordføreren på Hvaler. ”Kjære kong Neptun”, sto det. ”Vil du ha sommerjobb på Hvaler? Vi trenger noen som kan passe på de verdifulle korallene på havets bunn. Hilsen Eivind ordfører.”

 

Selvfølgelig vil kongen ha sommerjobb på Hvaler! Han tok med seg broren sin, Hades, og dro nordover . På vei fra Middelhavet blir Hades´ magiske usynlighetshjelm stjålet! Den skulle Hades bruke når han skulle snike seg inn på miljøsynderne i havet og skremme dem! Nå trenger kongen og hans bror hjelp til å finne ut hvem som har stjålet hjelmen slik at de kan redde korallene og fiskene... Neptun har likevel et par overraskelser i den store kappen sin, med et par spesialdesignede briller kan han se alt som skljer i havet fra land.

 

Dette er litt av historien som utspiller seg ved Kong Neptuns trone på Skjærhalden i sommer. Forestilingen er morsom, spennende – og lærerik, i følge Kong Neptun som til daglig er havnevert på Skjærhalden og i en mer sivil utgave treffer du han ewnten på havnekontoret eller som baker Eriksens forlengede arm på gjestebryggene.

 

Manuset er skrevet av Ann-Jorid Pedersen, forestillingen er produsert av Opplev Fredrikstad. Kostymet er sydd og designet av Kostymeloftet og kongens krone, fork og trone er laget av kunstner Egil Syversen.

 

Kong Neptun spilles av Dag Sørlie. Dag er opprinnelig fra Fredrikstad, bosatt i London Han er utdannet skuespiller fra Western Australia Academy of Performing Arts, i tillegg til at han har en Mastergrad i Acting fra London. I England har han blant annet gjort flere produksjoner for BBC Radio 3 og BBC Radio 4. Han er tilknyttet Stephen L. Cornwell og Smile Talent i London. Har i mange år vært instruktør for Masken barne-og ungdomsteater i Sarpsborg. Spiller denne sommeren også i «Bak Vollene» på Kongsten Fort.

 

Forestillingen spilles hele sommeren fra 7. juli, på onsdager, torsdager og søndager kl 19:00. Fri entré!

Powered by Labrador CMS