Båtliv populært i Frankrike

Voile ou moteur? I siste nummer av franske Neptune hadde de lagt merke til vår bladreportasje hvor Seilas og Båtliv-redaksjonene byttet plass for å finne ut hva som var best av motor- eller seilbåt.

Publisert

Med fare for å virke litt provinsiell synes vi likevel det er stas at en av Europas største og ledende motorbåtblader, franske Neptune, bruker spalteplass på våre reportasjer.

I blad nummer syv hadde vi byttet roller internt i redaksjonen, og vi i Båtliv skulle prøveseile en 46-fots Beneteau seilbåt fra Son til Bolærne. Samtidig skulle våre kolleger i Seilas gjøre tilsvarende tur i en 37-fots Beneteau Monte Carlo motorbåt. Det betyr sikkert en del for det franske bladet at vi havnet opp med to franske båter. Men de legger også vekt på våre erfaringer og opplevelser fra selve turen.

Bladet siterer villig vekk fra våre erfaringer og Axel Nissen-Lies bemerkning om at han synes det å kjøre motorbåt ga mer tid og frihet til å gjøre andre ting enn bare å være på vei. Axels konklusjon etter to dager som motorbåtskipper, harmonerer likevel ikke med  hans observasjoner fra testen.

-Jeg forblir en seiler. Jeg ser ikke på båt som et rent fremkomstmiddel mellom A og B. For meg er livet om bord det viktigste tross alt, sier redaksjonssjef Axel Nissen-Lie i Seilas. 

Powered by Labrador CMS