TAR BÅTLAPPEN til STORTINGET: Svein Roald Hansen.
TAR BÅTLAPPEN til STORTINGET: Svein Roald Hansen.

Båtlappen til Stortinget

- Før sommeren vil regjeringen vil foreslå for Stortinget at det innføres et obligatorisk båtførersertifikat, sier stortingsrepresentant Svein Roald Hansen (Ap). Han vil også gjøre småbåtregisteret obligatorisk igjen.

Publisert

Før sommeren vil regjeringen vil foreslå for Stortinget at det innføres et obligatorisk båtførersertifikat.

– Det er etter alle solemerker politisk flertall for dette, sier stortingsrepresentant Svein Roald Hansen (Ap).

Justisdepartementet har, som Båtliv tidligere har omtalt, arbeidet en stund med rammen omkring et eventuelt obligatorisk båtførersertifikat.

Hansen ser for seg et sertifikat som har sanksjonsmuligheter overfor de synderne på sjøen, og at «båtlappen» i verste fall kan ryke.

Det vil også innføres overgangsordninger for de som er dokumentert erfarne båtfører. – En mulighet er å dele inn sertifikatet i flere klasser, etter modell av lett og tung motorsykkel, sier Svein Roald Hansen.

I tillegg ser Justis-departementet også muligheten for at kursing i VHF-bruk inngår i et eventuell oppæringsopplegg.

Obligatorisk RSSR -registrering

Stortingsrepresentant Svein Roald Hansen vil også foreslå for Stortinget at Redningsselskapets Sikkerhets- og småbåtregister gjøres obligatorisk. Registreringen var obligatorisk da småbåtregisteret lå under Tollvesenet. Så ble det privatisert og gjort frivillig av Bondevik-regjeringen. – Redningsselskapet har fått tillatelse til å drive registeret i ti år fremover, men det er ingen grunn til at det ikke igjen blir obligatorisk, slik at det gode arbeidet som er lagt ned med registeret ikke smuldrer bort, sier Svein Roald Hansen. Informasjonssjef Ingvar Johnsen i Redningsselskapet har følgende kommentar til forslaget: – Glimrende!

Powered by Labrador CMS