Båtglade jenter på tur

Millionene sitter løst når sjampisjentene drar på shoppingtur til båtmesse i Tyskland. Se Båtlivs film.

Publisert

Düsseldorf, Tyskland

–    Jeg fikk tårer i øynene da jeg så båten her på Boot, sier Grete Johansen. Vi sitter om bord i en Beneteau Monte Carlo 42, en skjønnhet av en båt med myke puter, nypolert glassfiber og metallbeslag som skinner i lyset fra spotightene i messehallen.

Dette er hennes båt! Hun falt pladask for denne båten på «Boot» i fjor, og bestemte seg der og da for å kjøpe båten. Venninnen Randi Bakke kunne ikke være dårligere. Hun slo like godt til på en Beneteau 47 Fly på samme messe. Det er ikke småpenger jentegjengen legger igjen når de er på shoppingtur: Beneteau Monte Carlo 42 koster ca 3,5 millioner kroner, og storesøster 47 Fly ligger på rundt fem millioner kroner. I mars-april i år får de levert båtene sine i Norge av den norske forhandleren.

Jentene reiser hvert å på tur til «Boot». – Det er en fantastisk messe, som ikke kan sammenlignes med noe hjemme, fastslår de fem jentene som sitter samlet i den store u-sofaen akter i båten. De kaller seg sjampanjejentene, og avslører at de har et lidenskapelig, men uhøytidelig forhold til båtlivet.

Julebord

Fordekket blir omtalt som panseret. Flybridge heter hems. Toppen av lykke er panserfest med sjampanje, får Båtliv vite. Det viser seg at de båtglade jentene har ektemenn, som deler lidenskapen for båtlivet. Jentene har reist i forveien til «Boot», mens mennene kommer etter. De fem parene er blitt kjent med hverandre på brygge C på Oksenøya Marina i Bærum ved Oslofjorden. Om vinteren er det julebord om bord for båtene ligger ute hele året i boblehavn.

–    Jeg er fra Nord-Norge, og forbandt egentlig båt med sjøsyke. Så kjøpte vi en 23-fots daycruiser, og fant ut av likte båtlivet. Deretter ble det en 37-foter fra Beneteau og båtinteressen gikk over i lidenskap, forteller Grete Johansen.

–    Hva tiltrekker deg med Beneteau Monte Carlo 42?

–    Båten er pen. Den har store stuverom. Kjøleskapet er stort. Sengene er myke og gode. Den har to bad, som er praktisk når vi har med vennepar. Båten er også enkel å manøvrere, kommer det kontant fra Grete Johansen, som avslører at hun og mannen veksler på å styre båten. De andre jentene foretrekker å overlate denne oppgaven til mannen.

–    Det er mye bedre å ligge på solsengen og slappe av, mener de fleste jenene, og får støtte av Ull Eva Bergesen og mannen, som for tiden er båtløse: – Vi stiller opp hver lørdag morgen på bryggen med en kasse sjampanje, og så blir vi med ut med de første som inviterer oss. Veldig behagelig form for båtliv, mener de to, som likevel er på «Boot» for å se seg om etter båt etter å ha solgt sin Bavaria 37.

Test av Beneteau Monte Carlo 42  blir publisert i Båtliv 3, som er i salg i midten av mars i år.

Powered by Labrador CMS