Bli abonnent Nyhetsbrev Annonser hos oss

Båtførerprøven i det blå

Næringsminister Sylva Brustad vil ikke si når obligatorisk båtførerbevis blir innført.  Båtfolket mener at myndighetene trenerer fritidsbåtsaker.

Publisert

Nærings- og handelsminister Sylvia Brustad skriver i et brev til ”Vis Søvett Rogaland” denne uka at det foreløpig er for tidlig å angi tidspunkt for når obligatorisk båtførerprøve blir innført.

Opprinnelig var planen at obligatorisk båtførerbevis skulle innføres 1. Juli i år med en treårs plan for opptrapping av kravene.  Nå kan ikke Brustad svare på om obligatorisk båtførerbevis blir innført i inneværende stortingsperiode.

Kongelig Norsk Båtforbund mener at myndighetene trenerer saker som har med fritidsbåter å gjøre, og generalsekretær Jan H. Syvertsen har bedt om et møte med ministeren for å ta opp saker som angår båtfolket.

Les brevet til Brustad fra Syvertsen her.

–    Jeg er forskrekket over at myndighetene nok en gang skyver dette ut i tid, sier kommunikasjonnssjef Ingvar Johnsen i Redningsselskapet. Han tror spørsmålet om konfiskering av båtførerbevis ved overtredelser har komplisert saken, og spekulerer i at dette kan være grunn til utsettelse.

 

–    Men det kan jo også hende at obligatorisk båtførebevis er en dårlig stemmesanker til neste valg. Vi har ikke fått noen informasjon om hvorfor saken stadig utsettes, sier han.