Båtførerprøven i det blå

Næringsminister Sylva Brustad vil ikke si når obligatorisk båtførerbevis blir innført.  Båtfolket mener at myndighetene trenerer fritidsbåtsaker.

Publisert

Nærings- og handelsminister Sylvia Brustad skriver i et brev til ”Vis Søvett Rogaland” denne uka at det foreløpig er for tidlig å angi tidspunkt for når obligatorisk båtførerprøve blir innført.

Opprinnelig var planen at obligatorisk båtførerbevis skulle innføres 1. Juli i år med en treårs plan for opptrapping av kravene.  Nå kan ikke Brustad svare på om obligatorisk båtførerbevis blir innført i inneværende stortingsperiode.

Kongelig Norsk Båtforbund mener at myndighetene trenerer saker som har med fritidsbåter å gjøre, og generalsekretær Jan H. Syvertsen har bedt om et møte med ministeren for å ta opp saker som angår båtfolket.

Les brevet til Brustad fra Syvertsen her.

–    Jeg er forskrekket over at myndighetene nok en gang skyver dette ut i tid, sier kommunikasjonnssjef Ingvar Johnsen i Redningsselskapet. Han tror spørsmålet om konfiskering av båtførerbevis ved overtredelser har komplisert saken, og spekulerer i at dette kan være grunn til utsettelse.

 

–    Men det kan jo også hende at obligatorisk båtførebevis er en dårlig stemmesanker til neste valg. Vi har ikke fått noen informasjon om hvorfor saken stadig utsettes, sier han.

Powered by Labrador CMS