MER UTFORDRENDE: Det blir mer variasjon i kartbruk når man tar båtførerprøven
MER UTFORDRENDE: Det blir mer variasjon i kartbruk når man tar båtførerprøven

Båtførerprøven blir mer utfordrende

Etter nyttår blir det mindre opplagt hva man får av spørsmål når man tar båtførerprøven.

Publisert Sist oppdatert

I arbeidet med forbedring av båtførerprøven vil Sjøfartsdirektoratet fra nyttår av fase inn nye spørsmål, prøven vil da være mye mer ulik fra test til test. Selve prøven består av 50 spørsmål som blir trukket fra en spørsmålsdatabase slik at ingen får nøyaktig den samme prøven.

– I løpet av høsten har vi jobbet med å utvide spørsmålsdatabasen og det vil i løpet av 2017 komme mange nye spørsmål. Disse vil fases inn ved ujevne mellomrom fra nyttår av. I tillegg vil det i 2017 bli innført fire nye kartutsnitt til bruk i forbindelse med båtførerprøven, sier Signe Meling som jobber i avdeling for utdanning, sertifisering og bemanning i Sjøfartsdirektoratet.

LES OGSÅ: Flere tar båtførerprøven

I mange år er Kartverkets skolekart «Boknafjorden» blitt brukt, men da dette gir begrensede muligheter for å utvikle gode spørsmål

– Derfor har vi sett behovet for nye kart. Ved å innføre hele fire nye kart har vi muligheten til å lage mange gode spørsmål som i større grad enn tidligere vil vise hvorvidt kandidaten har forståelse for emnet, sier Meling.

De nye kartene er utsnitt fra hovedkartserien til Kartverket og omfatter Tjeldsundet, Nærøysundet, Flåvær og Tjøme.

LES OGSÅ: Båtlivs lynkurs i kartlesning

Kartutsnittene med tilhørende spørsmål vil være klare til bruk fra omtrent mars 2017 og kartet over Boknafjorden vil fra da av ikke lenger brukes til prøven.

Sjøfartsdirektoratet opplyser i en pressemelding at Kartverket har flere andre skolekart til gratis nedlastning på deres hjemmesider, som med fordel kan brukes i undervisning til båtførerprøven.

TEST DINE KUNNSAPER: Båtlivs sommerquiz (krever abonnement)

Powered by Labrador CMS