Oslo 20060109Diverse portrettbilder av Helse- og Omsorgsdepartementet.Foto: Thomas Bj¯rnflaten / nyebilder.no
Oslo 20060109Diverse portrettbilder av Helse- og Omsorgsdepartementet.Foto: Thomas Bj¯rnflaten / nyebilder.no

Båtførerbevis for unge

I en pressemelding i kveld opplyser nærings- og handelsminister Sylvia Brustad at alle født etter 1980 må ha båtførebevis fra 2010.

Publisert

Regjeringen har besluttet å innføre obligatorisk båtførerbevis for fritidsbåter fra 1. mai 2010. Det obligatoriske kravet til båtførerbevis vil gjelde båtførere som er født etter 1. januar 1980. Det er nødvendig med et slikt bevis for å føre fritidsbåter med lengde over åtte meter eller med motorkraft større enn 25 hestekrefter.

Det anslås at rundt 170.000 personer må ha bestått båtførerprøven og skaffet seg båtførerbevis innen 1.mai 2010. Personer som har tatt båtførerprøven tidligere, slipper å ta prøven på nytt. Det stilles ikke krav til å gjennomføre kurs før prøven avlegges.

– Regjeringen har lagt vekt på å lage en enkel og forutsigbar ordning både for de som omfattes av den og for myndighetene som skal håndheve kravene, sier næringsministeren i pressemeldingen.

Pressemeldingen om obligatorisk båtførerbevis for folk født etter 1980 kommer etter at tidligere forslag om obligatorisk båtførerbevis for alle nordmenn er blitt utsatt flere ganger. Båtliv har fulgt denne saken siden utredningsstadiet i 2006 (se relaterte artikler).

Se vårt utvalg av bøker om Båtførerprøven her

Powered by Labrador CMS