Båtforening under Nordpolen

Norges største og ivrigste båtforening målt i innbyggerantall finner du ikke i Oslofjorden. To-Takteren snøscooter- og båtforening på Svalbard har 300 aktive medlemmer.

Publisert

På 78 grader nord, nærmere bestemt i Longyearbyen på Spitsbergen, bor det litt i overkant av 2400 mennesker. For de fleste er friluftsliv den viktigste fritidssyssel, og båt er en måte å komme seg ut i villmarken på. Dette er det flere av våre innbyggere som har skjønt, da antall båter har økt de siste årene.

I skrivende stund finnes det kun én ledig båtplass. Medlemsmassen har økt jevnt, og i dag teller vi 300 medlemmer. Sommeren 2012 har vært en hektisk tid. Det er blitt bygget ny brygge, planert ut mudringsmasser, og en ny diesel-brygge er kommet på plass. Vi har fått strøm til dieselpumpa og redskapshuset. Før neste sesong er i gang, har vi også innlagt vann. For fremtiden vurderes bølgedemper vest i havna og utvidelse med tanke på seilbåter og større motorbåter. Nytt klubbhus og en gjestebrygge er også med i fremtidsplanene. Et godt og maritimt miljø ligger som en aura over hele småbåthavna, og skal noe gjøres, er dugnadsånden upåklagelig.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Digitalt abonnement - 49 kroner per måned, første måned gratis

Bestill her

Digitalt abonnement - 495 kroner per år

Bestill her

Total abonnement - 949 kroner per år

Bestill her

Powered by Labrador CMS