Båtfolkets lekeplass i historiske omgivelser

Skjærgården rundt vakre Stavern er så rik på skjønnhet at du kan like godt legge deg til her som inne i byen. Et lite steinkast unna ligger Stavernsøya med Citadelløya; en perle som byr på lek og moro i maritime historiske omgivelser.

Publisert Sist oppdatert

På strekningen fra Tønsberg til Langesund er det vekslende natur, og tilsvarende forskjellige havner. Fra de ytterste nakne blankskurte holmer til dype fjorder og godt beskyttede natur- og gjestehavner. Mange haster forbi på veien mot Sørlandet, men langt fra alle. I sesongen kan det være vanskelig å finne plass i de mest populære havnene. Stavern og Stavernsøya er blant disse. Alle havner har sine særpreg. I vår familie er det et tre som lokker oss til Stavernsøya.

Først Rakke

Kommer man nordfra er dette siste retrettmulighet før Rakkebåene. Her må alle ganske langt ut i åpent hav for å komme videre sørover mot resten av sommereventyret. Dessutene er det grunt, og ofte sterk strøm som gjør at bølgene blir ekstra store og krappe. Stavern er et perfekt sted å vente på roligere vær når det er nødvendig på vei sørover, eller den første gode havn å ty til når man kommer andre veien og kanskje har hatt en ruskete tur. Stavernsøya ligger like utenfor byen Stavern. Hvilken av de to vi velger kommer mye an på vær og humør. Praktiske behov i matbutikker og lignende får man stort sett dekket i Stavern, men turen over bukta med jolle er kort – hvis man har et slikt lite vidunder med seg.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Digitalt abonnement - 49 kroner per måned, første måned gratis

Bestill her

Digitalt abonnement - 495 kroner per år

Bestill her

Total abonnement - 949 kroner per år

Bestill her

Powered by Labrador CMS