Båtfolket for vestpåbud

Kongelig Norsk Båtforbund hilser påbud om bruk av vest velkommen.

Publisert

ÅPNE BÅTER: Det kan bli påbud om bruk av vest i åpne båter under åtte meter. Arkivfoto Båtliv

Kongelig Norsk Båtforbund (KNBF) er positiv til Stortingets vedtak om påbud om bruk av redningsvest, men reagerer på begrensningene som kan bli lagt. Miljøpartiet De Grønne støtter forslaget kun for motorbåter.

– Vi mener at forbudet burde gjelde for alle mindre båter, ikke bare de med motor, men det bør også gjelde for større båter. Mange av de spektakulære ulykkene de siste årene har jo skjedd med åpne båter over åtte meter, sier generalsekretær Reidar Kjeldsrud i KNBF til Båtliv.

KNBF er i utgangspunktet mot ytterligere reguleringer av båtlivet, men ser at et brukspåbud for egnet flyteutstyr er nødvendig for å få ned antall dødsfall i forbindelse med bruk av fritidsbåt, heter det i en pressemelding forbundet har sendt ut.

– Et brukspåbud for egnet flyteutstyr vil ha en oppdragende effekt, spesielt for barn og unge. Brukspåbudet vil utvikle gode vaner over tid for bruk av personlig verneutstyr i båt. Påbud om bruk av personlig verneutstyr finnes allerede for eksempel i veitrafikken, og det er prinsipielt liten forskjell på de myke trafikantene, enten det er sjø eller land, sier generalsekretær Reidar Kjelsrud i KNBF.

Næringskomiteen på Stortinget gikk i dag inn for innføring av påbud om bruk av egnet flyteutstyr for personer om bord i åpne båter under åtte meter i fart. Redningsselskapet, Politiet og Sjøfartsdirektoratet bifaller dette.

Les også: Krav om flytevest kan komme i sommer

KNBF er Norges største, og eneste landsdekkende, interesseorganisasjon for alle kategorier fritidsbåtbrukere med nærmere 38.000 båteiere medlemmer.

Powered by Labrador CMS