Båtfolket deltok i redningsarbeidet ved Utøya
Båtfolket deltok i redningsarbeidet ved Utøya

Båtfolket deltok i redningsarbeidet ved Utøya

Det ble lagt ned en enorm innsats fra lokale båtfolk under redningsaksjonene ved Utøya fredag kveld.

Publisert

Det skal ha vært cirka 600 ungdommer på Utøya under skyteepisoden, og mange av disse kom seg til land enten med hjelp av privatfolks båter, eller ved å svømme over.

Med fare for eget liv, ble fritidsbåter fylt til randen av livredde ungdommer på flukt fra det forferdelige scenario som utspant seg på AUF´s sommerleir på Utøya. Mange båteiere har uttalt at de måtte ta vanskelige valg ved å nekte og ta flere om bord en det båten tålte. Nå får også de hjelp etter de traumatiske opplevelsene i går kveld og natt.

AUF arranger årlig politisk sommerleir på øya. Etter eksplosjonen i Oslo Sentrum 22. juli 2011, ble det hørt skyting på Utøya like etter klokken 17:00. En person utkledd som politimann, skal da ha tatt seg over til øya med vanlig skyssbåt. Han skulle angivelige utføre informasjons- og kontrollarbeide i etterkant av bombingen inne i Oslo. I alt drepte mannen

minst  84 ungdommer.

Utøya er en øy i Tyrifjorden i Hole kommune i Buskerud, som eies av Arbeidernes ungdomsfylking (AUF). Øya er på 120 mål og eiendommen har bolig samt områder for parkering på fastland. Øya ble gitt i jubileumsgave den 28. august 1950 av Oslo og Omegn faglige Samorg. Øya driftes kommersielt av Utøya AS.

Kilde: Wikipedia

Powered by Labrador CMS