Med båtfolk langs Rhinen

Norske båtfolk har vært på besøk i gamlebyen i Düsseldorf, der stemningen står i sterk kontrast til vinterkalde Norge.

Publisert

VÅR: Ikke mye som minner om vinter i denne byen gitt! Alle foto. Linn Krogh Hansen.

Boot, Düsseldorf;

Düsseldorf er med sitt gedigne messesenter blant Tysklands mest aktive messebyer, og lokalbefolkningen er godt vant med at det stadig kommer tilreisende fra alle kanter av verden for å se på, markedsføre eller kjøpe nisjeprodukter som vises frem i de 18 messehallene. Her var noe av det deltagerne på Båtlivs lesertur fikk oppleve utenfor båtmessen sist helg.

Messe om dagen - Altstadt om kvelden

Hvilken messe som foregår til en hver tid er ikke alltid like greit å holde rede på, ifølge gjennomsnittsmannen i gata.

To eldre menn vi snakket med i gamlebyen forteller at de visste det var en messe på gang, men ikke hvilken.

– Sa du Boot? Ach so, kvitterer den ene og ler.

Det mest interessante med alle messene er alle de artige og til dels spesielle menneskene som besøker byen, mener herrene.

– Om dagen er de i hallene, men om kvelden finner du dem her i Altstadt, presiseres de.

Grün & schön

De av oss som hører på Morgenklubben med Loven & co på radioen om morgenen på vei til jobb har for lengst fått med oss at Düsseldorf er vennskapsby med blant annet Lillehammer. Hver dag sender Loven & hans stab oppdatert værmelding fra messebyen, enten det er messe eller ei. På denne tiden av året er det som regel 5-10 grader varmere her enn i Oslo. Denne helgen er intet unntak. Gressbankene langs Rhinen er irrgrønne, og på uterestaurantene i sentrum er det stappfull av folk. 

Send jentene på shopping

Gamlebyen byr i tillegg til pub- og kafelivet også på shoppingsentre og mange mindre butikker. Januar er salgtid, og jentene i redaksjonene våre er ikke sene om å stikke hodet inn i nærmeste skobutikk på vei til middag.

– Hvis gutta vil ha med seg damene til Düsseldorf kan de jo sende dem på shopping i gamlebyen mens de selv er på messa, konkluderer kollega Lisbeth Ølnes.

Samling på «Madrid»

De mange norske båtfolkene finner seg raskt til rette i gamlebyen, og på den lille puben ved navn Madrid har daglig leder i Ital marin Petter Nystrøm og partner Bjørn Vidar Lund slått seg end ved et bord sammen med kundene og Bjørnar Pettersen.

Bjørn Vidar Lund er blant veteranene på Boot-messa. Ital-partneren har vært her vært år siden 1986. Kunden Hans Leo Hals er derimot på messa for første gang.

Som for så mange andre er turen for denne gjengen kombinasjon av det båtfaglige og det å oppleve en sosial og hyggelig helg sammen med nye og gamle båtvenner.

Powered by Labrador CMS